10. Frankfurt Türk Tiyatro Şenliği 26 Mayıs’ta başlayacak

tarafından
35
10. Frankfurt Türk Tiyatro Şenliği 26 Mayıs’ta başlayacak

10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı, Frankfurt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın yanı sıra Türk Hava Yolları’nın katkılarıyla düzenleniyor.

Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası ve Konutum Mobilya’nın da desteklediği şenlikte Devlet Tiyatroları, İBB Kent Tiyatroları ve birçok özel tiyatro tarafından sahneye konulması planlanan 25 oyun, seyirciyle buluşacak.

İBB Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Ayşegül İşsever, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Bengisu Gürbüzer Hakikat, oyuncu Ayla Algan, Haldun Dormen, Tamer Levent, Ayşenil Şamlıoğlu, Zihni Göktay, Hikmet Körmükçü, Hüseyin Avni Danyal, Başak Daşman, Kerem Atabeyoğlu, Almila Uluer Atabeyoğlu, Sumru Yavrucuk, Deniz Çakır, Ebru Aykaç, Özgür Kaymak, Ali Yoğurtçuoğlu, Gün Koper, Birol İnanç, Güray Dinçol, Pınar Akkuzu, Gülden Arsal, Ergin Düzgün ve Serpil Fazilet şenliğe konuk olacak sanatkarlar ortasında yer alıyor.

“BU ŞENLİĞİN HEPİMİZE UYGUN GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Direktörü Kamil Kellecioğlu, şunları kaydetti:

“Tiyatro Frankfurt olarak, bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı ve şenliğin 10. yılına özel bir program hazırlayarak, bu kıymetli günleri görkemli bir formda kutlayacağız. Sanatın gücüne ve bu şenliğin hepimize düzgün geleceğine inanıyoruz. Hasret sona eriyor. Tiyatroseverleri bir ortaya getirecek olan bu şenlik, takım arkadaşlarımla birlikte yaptığımız uzun soluklu bir çalışmanın sonucu olarak gerçekleştirildi. Şahane bir şenlik oldu. Bize takviye veren tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Fazilet Tunçer, Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Asar, Frankfurt Belediyesi Meclis Lideri Hilime Arslaner ve Frankfurt Büyükşehir Belediye Lideri Peter Feldmann’ın himayesinde gerçekleştirilecek şenlikte, “Uçurtmanın Kuyruğu”, “Gidiş Dönüş Moskova”, “Bir Gün Ayakkabımın Teki”, “Günebakan Cam Kırıkları”, “Nöro Beyin Showu” “Salonun Altında”, “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, “Eyvah Nadir” ve “Tavla’da Son Dans” oyunları sahnelenecek.

Oyunlarla ait ayrıntılı bilgiye “tiyatrofrankfurt.com” adresinden ulaşılabilecek. Şenlik 4 Haziran’da sona erecek.