14. Savaş Dinçel Tiyatro Mükafatları Baba Sahne’de sahiplerini buldu

tarafından
46
14. Savaş Dinçel Tiyatro Mükafatları Baba Sahne’de sahiplerini buldu

14. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, Baba Sahne’de gerçekleşen merasimle sahiplerini buldu.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından seçilen ödüllerde, Özge Arslan “En Güzel Bayan Oyuncu”, Tolga İskit “En Âlâ Erkek Oyuncu”, Burçak Çöllü “En Düzgün Oyun Yazarı”, Gülhan Kadim ise “En Güzel Oyun Yönetmeni” seçildi.

Aynı vakitte 2007’de hayatını kaybeden usta oyuncu Savaş Dinçel‘in 81. doğum günü ve Baba Sahne‘nin 6. kuruluş yıl dönümü kutlanan gecenin sunuculuğunu ise Dinçel’in eski öğrencilerinden İlker Ayrık üstlendi.

Geceye Dinçel’in yakın dostlarının ve öğrencilerinin de ortalarında bulunduğu Şevket Çoruh, Mehmet Aslantuğ, Günay Karacaoğlu, Ozan İtimat, Betül Demir, Diren Polatoğulları, Yeşim Ceren Bozoğlu, Fazilet Akakçe, Çiçek Açar, Yiğit Sertdemir, Pelin Ermiş, Nazlı Tosunoğlu, Hasan Şahintürk, Sermet Yeşil, Ozan Çobanoğlu, İstek Sönmez, Soydan Soydaş, İtina Yula ve Emrah Eren‘in de ortalarında bulunduğu birçok isim katıldı.

Özge Arslan, “Bernarda” isimli oyundaki performansıyla En Güzel Bayan Oyuncu seçildi

Savaş Dinçel için özel olarak hazırlanan görüntünün gösterimin akabinde ödül merasimine geçildi.

“Bernarda” oyunundaki performansıyla En Yeterli Bayan Oyuncu seçilen Özge Arslan’ın mükafatını Mehmet Aslantuğ, “Çemberin Anası” oyunundaki performansıyla En Âlâ Erkek Oyuncu seçilen Tolga İskit’in mükafatını ise Günay Karacaoğlu takdim etti.

“Çemberin Anası” oyununun muharriri Burçak Çöllü’ye En Güzel Oyun Müellifi mükafatını Ahmet Sami Özbudak verirken, “Tek Kullanımlık Hikaye” oyunuyla En Âlâ Oyun Direktörü seçilen Gülhan Kadim ise mükafatını Yiğit Sertdemir’in elinden aldı.