AirBaltic, İstanbul Havalimanı’na birinci uçuşunu yaptı

tarafından
35
AirBaltic, İstanbul Havalimanı’na birinci uçuşunu yaptı

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’dan yapılan açıklamaya nazaran, Riga Havalimanı’ndan havalanan uçak için İstanbul Havalimanı Dış Çizgiler Gelen Yolcu Katı’nda karşılama merasimi düzenlendi.

Törene, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA yetkilileri ile AirBaltic Satış Müdürü Jevgenij Kozyrev şirketi temsilen katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AirBaltic Lideri ve Üst Yöneticisi (CEO) Martin Gauss, bu yıl yaz dönemini resmi olarak açmaktan ve hoş İstanbul’u Letonya’nın Riga kentindeki ana üslerine bağlayan direkt uçuşları başlatmaktan memnunluk duyduklarını belirtti.

Gauss, “Yeni temasın, Türkiye’deki mahallî gezginlerin Baltık’taki konutumuzu ziyaret etmelerine ve Riga’nın sunduğu güçlü tarihi, canlı sanatı ve çok istikametli tecrübeleri keşfetmelerine imkan sağlayacağını umuyoruz.” tabirlerini kullandı.

HAFTADA 4 SEFER PLANLANIYOR

İstanbul Havalimanı ile Riga Memleketler arası Havalimanı ortasında haftada 4 sefer olarak planlanan uçuşların ortalama 3 saat sürmesi bekleniyor.

Merkez ofisi Riga Milletlerarası Havalimanı’nda bulunan AirBaltic, Riga, Tallinn, Vilnius ve Tampere’den 70’ten fazla noktaya uçuş yaparak, hava yolunun Avrupa, İskandinavya, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Doğu’daki rota ağındaki çok çeşitli noktalara ilişkiler sunuyor.