Akşener: Başbakan olmayı Allah var çok istiyorum

tarafından
44
Akşener: Başbakan olmayı Allah var çok istiyorum

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, “Türkiye Tarih Yazacak.” sloganıyla Balıkesir’de vatandaşlarla bir ortaya geldi.

“Başbakan Meral diye bağırıyorsunuz, ben de Allah var başbakan olmayı çok istiyorum lakin bedavadan olmaz. Oylarınızla olur, DÜZGÜN Parti’yi birinci parti yaparsanız olur. Rastgele bir şahısla yahut kümelerle pazarlık yapacak bir tip değilim ben. Elbette helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum.” diye konuşan Akşener’in buradaki konuşmasından öne çıkanlar:

“Bir tarafta bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan, her şeyi iki dudağının ortasına bağlamış tek adam sistemi, ucube sistem; öteki tarafta ise yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü uygulamayı kelam veren ve bunu uygulayacak olan Millet İttifakı.

Bir tarafta şu meydanlara çıkıp hiç utanmadan palavra söylemeyi, iftira atmayı beceri haline getirmiş Recep Bey… Arkadaşlar biz ‘yuh’ demeyiz, gereğini yaparız; ben gereğini yapıyorum, siz de sandığa gidip gereğini yapın.”

15 Mayıs’ta inşallah YETERLİ Parti birinci parti, sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olduğu andan itibaren bir ay içerisinde 100 bin öğretmen atacağız, derhal. Çiftçinin ektiği bütün eserlerin öncelikle taban fiyatını açıklayacağız.

“EYT’DE YAPILAN HAKSIZLIKLARI GİDERECEĞİZ”

Bütün kredilerinizi tekrar yapılandırıyoruz. Diyelim ki çoban tuttunuz, çobanın SSK, Bağkur primi devlet olarak biz ödeyeceğiz. 3600 ek gösterge büyük bir haksızlık oldu, onları düzelteceğiz. 3600’ü sizden öğrenip ben söyledim. Seçime gidince gitti. EYT’de yapılan haksızlıkları düzelteceğiz.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ MİNİMUM FİYAT DÜZEYİNE ÇIKACAK”

Mülakatı kaldırıp bu üçkağıtlara son vereceğiz. Allah beni size karşı utandırmasın. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu o da yeni yatacak. Bu ortada 5 bin 500 liraydı. Emekli maaşlarının artırılmasının sebebi biziz. En düşük emekli maaşını minimum fiyat düzeyine çıkaracağız, doğrusu budur.

“STAJ MAĞDURLARININ MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ”

Staj mağdurlarının mağduriyetini gidereceğiz. Köy okullarını açacağız. Öğretmen, veteriner, ziraat mühendisi gidecek o köye. Havza bazlı tarım yapacak. Türkiye’yi bir hendek ülke yaptılar, Suriyeli kardeşlerimizin tamamı iki yıl içinde memleketlerine gidecek. 14 Mayıs akşamı Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına teşekkür edip emekli edeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu da makamına alkışlarla oturtacağız. Şayet benim partimi birinci parti çıkarırsanız elbette ki Başbakan olacağım.”