Akşener’den toplumsal medya düzenlemesine reaksiyon

tarafından
35
Akşener’den toplumsal medya düzenlemesine reaksiyon

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) partisinin küme toplantısında konuştu.

Meral Akşener’in gündeminde Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Şurası’nın (BTK) toplumsal ağ sağlayıcıları için yaptığı düzenleme vardı.

“En sonunda bu iktidar sayesinde Türkiye, internete sansür getiren demokrasi öncüsü ülkelerin ortasında yerini aldı.” diyen Akşener düzenlemeye olan reaksiyonunu şu sözlerle ifade etti:

“BTK’nın yapmış olduğu bu düzenleme toplumsal medya platformlarını saray medyasına çevirme teşebbüsüdür. Facebook’ta milletimize bitmeyen bir penguen belgeseli izletme uğraşıdır.

Ellerindeki binlerce trole karşın istedikleri algıyı yönetemediler. Emirlerindeki onca kanala karşın milletimizi palavralarına inandıramadılar. Attıkları onca iftiraya karşın oylarının eriyişini bir türlü durduramadılar. Zira bu hükümetin zelzeledeki acizliğini toplumsal medya ortaya çıkardı.

Saray medyası, uydurma muvaffakiyet kıssaları yazarken Kızılay’ın depremzedelere çadır sattığı haberi toplumsal medyadan yayıldı. Toplanan vergilerin, kimlerin cebine girdiğini toplumsal medya duyurdu.

“SOSYAL MEDYAYA DÜŞMANLAR”

İşte tam da bu yüzden rezilliklerini meydana döken her şeye düşmanlar. Toplumsal medyaya düşmanlar. Gençlere düşmanlar. Gençlerin kullandığı, tüm teknoloji araçlarına düşmanlar.”

“14 MAYIS’TA ÇOK KRİTİK BİR SEÇİM YAPACAKSINIZ”

14 Mayıs’taki seçime yönelik de bildiri veren Akşener, “Oy kullanmaya gittiğinizde çok kritik bir seçim yapacaksınız. Kuzey Kore’ye özenen bir Türkiye ile Avrupa standartlarında bir demokrasiyi doyasıya yaşayan bir Türkiye ortasında bir tercih yapacaksınız.” dedi.