ÂLÂ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığına ateş açıldı: Fail yakalandı

tarafından
35
ÂLÂ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığına ateş açıldı: Fail yakalandı

Son dakika haberi!

İstanbul Merter’deki YETERLİ Parti Vilayet Başkanlığı binasına gece saatlerinde ateş açıldı. Bir kurşun kafeterya kısmında cama isabet etti. Binanın yanındaki iş merkezine de bir mermi isabet ettiği tespit edildi. Sabah parti binasının açılmasının akabinde durum fark edildi, polise haber verildi.

Polis takımları kafeterya kısmında koltuğa saplanmış bir kurşun çekirdeği buldu. Polis hücuma ait inceleme başlattı.

BAKAN SOYLU: FAİL YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, UYGUN Parti saldırısının failinin yakalandığını açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Bugün saat 11.00 sıralarında ÂLÂ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan Vilayet Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir.

Yapılan ihbar üzerine; acilen Vilayet Emniyet Müdürlüğü uzman takımları olay
yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen birinci tespitlere nazaran, Vilayet Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Mevzuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

“BİNAMIZ İKİ YERDEN KURŞUNLANDI”

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ile birlikte parti binasında incelemede bulundu. Burada bir açıklama yapan Akşener, vilayet başkanlığı binasının hem birinci hem de üçüncü kattan kurşunlandığını söz etti.

Akşener, “Eski bir İçişleri Bakanı olarak konuşuyorum, binamız kurşunlanmıştır. Bana daha evvelce ‘Bu yeterli günlerin.’ dendi, lince uğradım. ‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun.’ dendi, konutum basıldı.” diye konuştu.

“Bu kere da ‘Beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma.’ denildi, bugün de partimizin vilayet başkanlığı iki yerinden kurşunlandı.” diyen Akşener şöyle devam etti:

“Türkiye bir kabile devleti olamaz. Seçime 1,5 ay kala siyasi partilerin korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız ancak bu seçmene yapılan bir hakarettir. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasının karnından doğmadı. Allah’tan öbür kimseden korkuyorsam Allah beni kahretsin. Korkmuyorum Recep Beyefendi.”

İstanbul Zeytinburnu’ndaki YETERLİ Parti vilayet başkanlığı binasında taarruz sonrası inceleme yapıldı. 

KILIÇDAROĞLU: MERAL HANIM ASENA’DIR

CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı. “Meral Hanım güçlü bir önderdir, Asena’dır, bu türlü korkutamazsınız.” diyen Kılıçdaroğlu, faillerin derhal yakalanması ve yargı önüne çıkarılmasını beklediğini söyledi.

BAKAN SOYLU: PROVOKASYON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, taarruzun provokasyon olduğunu belirterek olayı aydınlatmak için polisin tahkikat yaptığını bildirdi.

Soylu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu sözleri kullandı:

“İYİ Parti Vilayet Binasına taarruz, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Lakin olayın nedeni belirlenmeden hasımlık yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın vakitte bulunacaktır.”

AK PARTİ’DEN ZİYARET

AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe de YETERLİ Parti binasını ziyaret etti. Ziyareti sırasında bir açıklama yapan Kabaktepe, “Hem demokrasimize hem birliğimize hem kardeşliğimize hem siyasi hayatımızın, demokrasi hayatımızın varlığı ve göstergesi olan partilerimize bu ve gibisi taarruzları en şiddetli biçimde kınıyoruz.” diye konuştu.

İBB GÜZEL Parti Küme Lider Vekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığımız kimliği bilinmeyen bireyler tarafından kurşunlandı.” derken olay yeri inceleme takımlarının araştırmalarının sürdüğünü belirtti.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Lider Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise, “2023 Türkiye’sinde; nefret lisanının, hakaretlerin, “beni kendinle uğraştırma” tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret lisanını yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye karşın yılmayacağız.” kelamlarıyla olaya reaksiyon gösterdi.