Almanca eğitim platformundan Türk okuluna ödül

tarafından
45
Almanca eğitim platformundan Türk okuluna ödül

İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji, Almanca eğitim kesiminin en itibarlı ve en büyük ödül merasimi olan Minticity ödül merasimlerinde 2 farklı mükafata layık görüldü. İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji, “Minticity Almanca online eğitim platformunu lise kategorisinde en aktif ve çok istikametli kullanan okul” mükafatı alırken; Ankara Çukurambar Yerleşkesi Almanca Öğretmeni Nuray Aslan, “Minticity Almanca online eğitim platformunu en âlâ kullanan öğretmen” mükafatı aldı.

ALMANCAYI YARIŞARAK ÖĞRENİYORLAR

Her yıl binlerce öğrenci ve öğretmenin iştirakiyle gerçekleşen, dünya çapında 500 özel okulun katıldığı klâsik Almanca olimpiyatları Mint-o-lympics’te 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya İTÜ ETA Vakfı Tabiat Kolejinin oldu.

Minticity Almanca eğitim platformu tarafından düzenlenen, Almancayı yarışarak öğretmeyi hedefleyen Mint-o-lympics tamamlandı. 2 hafta süren Minticity Almanca Olimpiyatları, “Türkiye’deki okulların Almanca lisan eğitimi ismine yarışabilecekleri tek klasik yarışma” özelliği taşıyor.

Mint-o-lympics yarışında ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenlerin katıldığı toplam 3 farklı kategori bulunuyor. İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji, olimpiyatlarda 3 kategoride de yarışarak birçok derece ve muvaffakiyete imza attı. İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Büyükçekmece Yerleşkesi öğrencisi Hikaye Taçkın, lise öğrencilerinin katıldığı “Minticity Teenage” kategorisinde altın madalya aldı. Öğrenciler Duru Özer, Yelda Aydın, Ece Sevim ve Ilgım Varol ise, lise öğrencilerinin katıldığı “Minticity Teenage” kategorisinde birinci 10’da yer aldı.

ÖĞRETMENLERDE BİRİNCİ 3 SIRA DOĞA’DA

Öğretmenler kategorisinde birinci 3 sırayı İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji öğretmenleri paylaştı. Öğretmenlerin katıldığı “Minticity Lehrer” kategorisinde, İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Almanca Öğretmenleri Nuray Coşkun Aslan birinci, Burcu Yalçın ikinci, Murat Balcı üçüncü olurken, Şükrü Kapusuz, Gün Demiralay, Burcu Dinç, Yasemin Erbil ve Özge Karaca birinci 10’da yer aldı.

İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Genel Müdürü Ali İstek Lüle, “Tüm lisan öğrenme tekniklerini kullanarak öğrencilerimizin Almanca yeterliliklerini geliştiriyoruz. Minticity Almanca Olimpiyatlarında, lise öğrencilerinin katıldığı “Minticity Teenage” kategorisinde birinci 10’da 5 öğrencimiz, öğretmenlerin katıldığı “Minticity Lehrer” kategorisinde ise birinci 10’da 8 Almanca öğretmenimiz yer aldı. Almanca eğitimine verdiğimiz değer ve paha, olimpiyatlarda kazandığımız derecelerle karşılık buluyor. Olimpiyatlara katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.