Bakan Akar: 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi

tarafından
40
Bakan Akar: 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Lideri Orgeneral Yaşar Güler ve Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılardan en çok etkilenen vilayetler ortasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bakan Akar, “Bu toprakların bizlere vatan olması için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz, tüm başarılarımızdaki aslan hissesine sahiptir. Onların anılarını yaşatmak boynumuzun borcudur.” tabirini kullandı.

3 AYDA 340 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Akar, terörle uğraşa ait şu değerlendirmelerde de bulundu.

“Terörle çaba artan bir şiddette, tempoda, taarruzi bir ruhla, azim ve kararlılıkla devam ediyor.” tabirlerini kullanan Bakan Akar, “Mehmetçik son 3 ay içinde 340 teröristi etkisiz hale getirdi.” dedi.

Akar, şöyle devam etti:

Bunların ardında kim olursa olsun, ister silah, ister helikopter, ister mühimmat, ister para versinler, teröristleri etkisiz hale getirmekte kararlıyız. Terörist neredeyse maksadımız orası. İnanıyoruz ki asil milletimizin sevgisi, inancı ve duası bizimle bir arada hayli bizim yenemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız mani yok. Bizim binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen ulusal, manevi mesleksel değerlerimizle birlikte, anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda uğraşımız aralıksız sürüyor.