Beşiktaş’tan UEFA’ya müracaat

tarafından
38
Beşiktaş’tan UEFA’ya müracaat

Spor Toto Üstün Lig’in 27. haftasında Kadıköy’de ezeli rakibi Fenerbahçe‘yi 4-2 mağlup eden Beşiktaş tepe argümanını güçlendirdi. Siyah-beyazlılar derbi zaferi sonrası Hatayspor ve Gaziantep FK maçları için tekrar düğmeye bastı.

Avukatlara çalışma yapması talimatı veren Beşiktaş İdaresi, tüm maçların geçersiz sayılması gerektiğini düşünerek adımı attı. Siyah-beyazlı idare, Hatay ve Gaziantep maçları için UEFA’ya müracaatta bulundu. Fanatik’in haberine nazaran; Hazırlanan evrak, kulüp avukatları tarafından UEFA’ya teslim edildi.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, derbi sonrasında, “Kulüpler Birliği ‘nde fikrini değiştirenler var, değiştirmek durumunda kalanlar olabilir. Ancak kimi liderler sağ olsunlar dik duruşlar da sergileyenler var. Kendilerine dezavantaj olacak bile olsa bu işin adaleti böyledir diyen liderler da var. Hepsine hürmet duyuyoruz” demişti.

TFF NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Lideri Mehmet Büyükekşi, “Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar çabuk değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık. Kulüpler Birliği’nin bu bahiste karar alma yetkisi yok, karar TFF’de. O denli olsa bile yalnızca 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Olmayacak şeyler ile kamuoyunu meşgul etmeyelim. Ortamı gerginleştirmeden ligimizi devam ettirelim. Futbolumuzun marka bedeline ziyan vermeyelim” sözlerini kullanmıştı.