Beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız hayatını kaybetti (Tolga Akyıldız kimdir?)

tarafından
33
Beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız hayatını kaybetti (Tolga Akyıldız kimdir?)

Beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Akyıldız’ın vefat haberini Mesut Yar, “Erhan ustama çok selam söyle. Erken gittin be Tolga. Işık içinde yat kardeşim.” kelamlarıyla duyurdu.

Tolga Akyıldız 1973’te İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni ve Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kısmını bitirdi. Gazetecilik mesleğine 1987 Yılı’nda Hey Mecmuası’nda başladı. 1993-1997 ortasında GO (Genç Olmak) Mecmuası, Akşam Gazetesi, Health&Shape ve Anne&Çocuk Mecmualarında editörlük yaptı. 1997 Yılı’nda Blue Jean Mecmuası’nda Yayın Direktörü olarak misyon alan gazeteci 2000 Yılı’nda Blue Jean ve Hey Girl Mecmuası’nın Yayın Direktörlüğü’nü üstlendi.2000-2007 Yılları ortasında bu mecmualara ek olarak Max, İstanbul Life ve Auto Show Mecmualarının de yayın yöneticiliği vazifesini yürüttü.

2004-2010 Yılları ortasında D.R.U.M., MySpace Türkiye, Rock’n Dark Müzik Müsabakası, Avea üzere marka ve etkinliklere danışmanlık yaptı.

2012 Yılı’nda Nova Medya Yayıncılık’ta Genel Koordinatörlük misyonunu üstlendi. Cosmopolitan, Elele, Biba, Marie Claire, Touch İstanbul Mecmualarında köşe yazıları ve röportajları yayımlandı. 2010 Yılı’nda Milliyet Gazetesi Cadde Eki’nde kaleme almaya başladığı Sokak Çocuğu isimli köşesini 4 yıl sürdüren muharrir; Esquire ve 46 Mecmuaları için köşe hazırladı. Tolga Akyıldız birebir vakitte müzisyenler ve markaları bir ortaya getiren projeler üreten müzikmentor isimli yapının kurucusuydu. Birinci hikaye kitabı “Özür Dilerim Çok Sevdim” 2014 yılında yayımlanmıştı.