Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert tenkit

tarafından
44
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert tenkit

Son dakika haberi!

Ankara’da raylı sistem ağını genişletmek ve irtibat noktalarını artırmak emeliyle işe koyulan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, AKM-Gar-Kızılay Metro Çizgisi’ni devreye aldı.

3 istasyondan oluşan çizgi sayesinde başkentliler Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız gidebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM-Gar-Kızılay Metro Çizgisi’nin açılış merasimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

6 Şubat’taki sarsıntının yaralarını en kısa müddette sararak tüm kentlerimizi afetlere dirençli hale getirmekte kararlıyız.

AKM Gar sınırı Ankara’nın farklı alanlarını birbirine bağlayan bir değere sahiptir. Bu sınırın ülkemize yapacağı katkıların yıllık bedeli 9 milyar lirayı bulacak.

TOPLAM 44 BUÇUK KİLOMETRE

AKM-Gar-Kızılay Metro Çizgisi, Ankara’nın farklı ulaşım ağlarını birbirine bağlayan, bu özelliği ile de 3,3 kilometre uzunluğunun ve 3 istasyonun ötesinde bir ehemmiyete sahiptir. Bu metro, bu harika gar istasyonu üzerinden Yüksek Süratli Tren’e, Başkentray’a ve Ankara’ya aktarma yapabilecek. Adliye istasyonundan yeniden Başkentray’a geçilebilecek. Böylelikle Ankara’ya yalnızca son 7 yılda daha evvel var olan 23 kilometrelik raylı sistemlere ek olarak Kızılay-Çayyoluyla 16,6 kilometrelik, Batıkent-Sincan ile 15,4 kilomtrelik, Keçiören-AKM ile 9,2 kilomtrelik; bugünde AKM-Kızılay ile 3,3 kilometrelik olmak üzere toplamda 44 buçuk kilometrelik metro sınırını kazandırmış olduk.

Ankara’da son devirde hayata geçirilen metro yatırımlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız vasıtasıyla inşa ettik. İstanbul’da da emsal durum yaşanıyor. Şayet bugün Ankara’da kayda paha bir trafik meşakkati yaşanmıyorsa gerisinde inşa ettiğimiz metro istasyonları var.

Bu kentlerin belediye liderleri kendi kentlerine hizmet etmek yerine öbür hayaller, öteki hevesler peşinde koşuyor. lakin biz ülkemizin 81 vilayetinin her biri üzere bu kentlerimizi de asla sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN KOLLARI SIVAMA VAKTİ”

Ankara’yı Türkiye yüzyılına hazırlamayı sürdüreceğiz. Artık Türkiye Yüzyılı ile inançlı, huzurlu, güçlü, güçlü, büyük Türkiye’nin inşası için kolları sıvama vaktidir. Geçtimiz 20 yılda yaptıklarımızı bundan sonra yapacaklarımızın temeli girizgahı olarak görüyoruz.

Hangi maskeyi takarlarsa taksınlar, gerçek niyetlerini saklayamazlar. Milletimizin kazanımlarının üç beş muhteris eliyle heba edilmesine göz yummayacağız.

Biz heyecanla geleceğimize bakarken birileri de Türkiye’yi yine 30 yıl, 50 yıl öncesine döndürmenin hesaplarını yapıyor. Noter masası dedikleri masaya tekrar oturdular. Bölücü örgütün uzantılarıyla kirli bir iştirak kurdular. Gereken dersi 14 Mayıs’ta vermeye var mıyız? Çok çalışmamız lazım.

14 MAYIS MESAJI

Türkiye’nin her seçimi ulusal iradenin tecellisinin vesilesi olması bakımından değerlidir. 14 Mayıs Cumhuriyetimizin yeni asrındaki yol haritasını belirleyecek olmasından ayrıyeten ehemmiyetlidir. Tek parti faşizmi, terör, kriz periyotlarını bir daha geri gelmemek üzere tarihin derinliklerine daima birlikte gömdük. Türkiye “Yüzyılı’yla inançlı, huzurlu, varlıklı, güçlü büyük Türkiye’nin inşası için kolları sıvama vaktidir. 21 yılda ülkemize gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarını bundan sonra yapacaklarımızın temeli girizgahı olarak görüyoruz.

“MASADAKİLERİN MİLLETE HİZMET ÜZERE BİR SIKINTISI YOK”

FETÖ tüm mensupların 7’li masanın fedaisi olmuş. Bu durumda masada kimsenin sesi çıkmıyor. 7’li masadan terörle çabaya dair bir kelam duydunuz mu? Masadakilerin millete hizmet üzere bir kaygısı yok.

Dağdan, masadaki arza çıkartanlara da ayar veriliyor. Neymiş; Selo’yu bırakacaklarmış. Neymiş; terörist başını bırakacaklarmış. Yetmiyor Diyanet İşleri Başkanlığını’da kaldıracaklarmış.

AK Parti’nin de, MHP’nin de, Cumhur İttifakı üyelerinin de LGBT diye bir sıkıntısı yok. Hiçbirinin ismini vermeme gerek yok. İPİ de Saadeti de nereye DEVA ise bilmiyorum, bunlardan ses var mı; bilmiyorum. Hiçbirinden ses yok. Bunlar ne ulusaldır ne yerlidir. Bunun ismi siyaset yapmak değildir.