Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Oğan açıklaması

tarafından
41
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Oğan açıklaması

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cet İttifakı adayı Sinan Oğan’ın ikinci çeşitte kendisine takviye açıklamasını kıymetlendirdi.

TRT Haber’e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım ismine teşekkür ediyorum. Sinan Beyefendi ile ortamızda bir pazarlık katiyen olmadı fakat Afet Bakanlığı’nın kurulması gündeme gelebilir.” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Sinan Bey’le buradaki ofisimizde bir görüşme yapmıştık. Bugün de bizi ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım ismine teşekkür ediyorum.

Sinan Beyefendi bizim terörle uğraş, Türk dünyası ile bağlantılar başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net halimizi çok ok yeterli biliyor. Bu hususlarda en küçük odunumuz yoktur. Olmamıştır, olamaz da.

Bu güç birliğini milletimizin ve ülkemizin yararına olacağına inanıyorum. Açık gerçek kendilerinde üzerinde durduğu mülteciler sığınmacılar konusu vesaire bu mevzuda bizler Suriye’nin Kuzeyi’nde briket meskenlerden başlamak üzere şuan da 450 bin mülteci tekrar yurtlarına döndüler. Ancak şu an amaçta 1 milyon mültecinin de oralara döneceğine yönelik planımız var. Tabi bu vakitle gerçekleşecek. Kendisinin de söz ettiği üzere itimat ortamı içinde oralara dönüşü sağlama uğraşı içerisinde olacağız.

Mutabık kaldığımız hususlardan en kıymetlisi de Anayasa’nı değişmezleri 66 unsuru. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz münasebetiyle bunlarda da mutabık kalıyoruz.”