DSP Genel Lider Yardımcısı Murat Özbilge hayatını kaybetti (Murat Özbilge kimdir?)

tarafından
33
DSP Genel Lider Yardımcısı Murat Özbilge hayatını kaybetti (Murat Özbilge kimdir?)

DSP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge(63) ailesi ile birlikte gittiği İstanbul’da kalp krizi sonucu vefat etti.

İstanbul’da bir alışveriş merkezinde ailesi ile birlikte alışveriş yapan, daha sonra aracına tek olarak dönen Özbilge’den bir mühlet haber alamayan ailesi aracın yanına gitti. Aracın içinde yarı baygın halde Özbilge’yi görüp ulaşmaya çalışan lakin tüm uğraşlarına karşın kilidi açamayan aile itfaiye ve polis gruplarına haber verdi. Aracın kapısının açılmasının akabinde sıhhat gruplarının tetkiklerde Özbilge’nin vefat ettiği ailesine bildirildi. Kalp krizi geçirdiği düşünülen 63 yaşındaki Ahmet Murat Özbilge 31 Mart 2019 lokal seçimlerinde DSP Bursa Büyükşehir Belediye Lideri adayıydı. Ayrıyeten geçen yıl Bursalı bir başka Genel Lider Yardımcısı Hüseyin Kul aracında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

AHMET MURAT ÖZBİLGE KİMDİR?

Ahmet Murat Özbilge, 1963 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Özbilge 1994 yılında DSP üyesi oldu. Partisinde yöneticilik, saymanlık ve sekreterlik üzere vazifeleri üstlendi.

1999 ve 2004 yıllarında DSP Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Lider Vekilliği, Encümen Üyeliği, Eğitim Hizmet Garanti Kurulu Başkanlığı, Plan ve Bütçe Komitesi Başkanlığı ve Belediye Meclisi Lider Vekilliği misyonlarında bulundu.

2011 yılında yapılan Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. DSP Genel Merkezi Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Lider Yardımcılığı, Basın Yayın, Bağlantıdan Sorumlu Genel Lider Yardımcılığı vazifelerinde bulundu. DSP Parti Sözcülüğü yaptı.