Elon Musk Twitter’ın yeni CEO’sunu açıkladı: Linda Yaccarino kimdir?

tarafından
44
Elon Musk Twitter’ın yeni CEO’sunu açıkladı: Linda Yaccarino kimdir?

Elon Musk, NBCUniversal’ın eski reklam şefi Linda Yaccarino’nun Twitter’ın yeni CEO’su olacağını duyurdu. Yaccarino, toplumsal medya platformunda yaklaşık altı hafta içinde misyona başlayacak.

Musk’ın yeni açıklaması, NBCUniversal’inYaccarino’nun medya şirketinde geçirdiği 12 yılın akabinde “derhal geçerli olmak üzere” ayrılacağını açıklamasının akabinde geldi.

Musk bir gün evvel Twitter için yeni bir işveren bulduğunu duyurmuş lakin kimliğini açıklamamıştı.

Diğer taraftan, Geçen yıl toplumsal medya platformunu 44 milyar dolara satın alan Musk, şirketi yönetecek diğer birini bulması ve dikkatini elektrikli araba üreticisi Tesla ve roket firması SpaceX’i de içeren öteki işlerine tekrar odaklaması için baskı altındaydı.

“APTAL BİRİNİ BULUR BULMAZ CEO’LUKTAN İSTİFA EDECEĞİM” DEMİŞTİ

Elon Musk, geçen yıl aralıkta, Twitter’daki CEO’luk vazifesinden istifa edip etmeme konusunda bir anket başlatmış ve çıkan sonucu kabul edeceğini bildirmişti.

Musk’ın anketinde 17 milyon 500 binden fazla kişi oy kullanmıştı. Anket sonuçlarına nazaran, iştirakçilerin yüzde 57,5’i Musk’ın ayrılması, 42,5’i ise devam etmesi tarafında tercihini ortaya koymuştu.

Musk, şirketin yöneticiliğini üstlenecek kadar “aptal” birini bulur bulmaz Twitter CEO’luğu misyonundan istifa edeceğini, sonrasında yalnızca yazılım ve sunucu gruplarını yöneteceğini belirtmişti.

Bazı Tesla hissedarları, Twitter’ın Musk için dikkat dağıtıcı bir öge haline geldiğine inanıyor ve Tesla’daki misyonlarına odaklanamadığından kaygı duyuyordu.

LİNDA YACCARİNO KİMDİR?

Linda Yaccarino, Amerikalı bir medya yöneticisidir. Televizyon sanayisinde yaptıkları ile tanınmakta olan Yaccarino, medya ve reklamcılık stratejileri konusunda uzmanlaşmıştır. Yeni CEO’nun akabinde şirketteki vazifesinin ne olacağına da değinen Musk, kendi rolünün İdare Heyeti Lideri ve Teknolojiden Sorumlu Lider (CTO) olacağını, eser, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirtmişti.