Fenerbahçe Dörtlü Final hedefiyle Olympiakos karşısında

tarafından
39
Fenerbahçe Dörtlü Final hedefiyle Olympiakos karşısında

Turkish Airlines EuroLeague Play-Off çeşidi birinci maçında Fenerbahçe Beko, Yunan temsilcisi Olympiakos’a konuk olacak.

Normal dönemi 19 galibiyet 15 yenilgiyle 8’inci sırada tamamlayan sarı-lacivertli takım, 24 galibiyet 10 yenilgi ile olağan dönemi birinci sırada tamamlayan Yunan grubu karşısında Dörtlü Final’e yükselmek için çaba edecek.

3 galibiyete ulaşan kadronun Dörtlü Final’e yükseleceği seride Olympiakos, konut sahibi avantajına sahip olduğu için birinci 2 maçı kendi alanında oynayacak.

Bu iki kadro ortasında olağan dönemde oynanan iki maçı da Olympiakos kazanma başarısı gösterdi. Yunan grubu, alanında oynanan müsabakada 94-67, İstanbul’da oynanan maçta ise 93-73’ük skorla parkeden galip ayrıldı.

SARI-LACİVERTLİ TAKIMDA 3 EKSİK

Yarın oynanacak müsabaka öncesinde sarı-lacivertli takımda 3 oyuncu forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de sakatlıkları süren Nemanja Bjelica, Devin Booker ve Samet Geyik, Yunanistan kafilesinde yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Scottie Wilbekin, Metecan Birsen ve Marko Guduric’in durumları maç saatinde aşikâr olacak. Üç oyuncunun da yarın alanda olması daha kuvvetli bir ihtimal olarak göze çarpıyor.

“EUROLEAGUE’DEKİ EN ÂLÂ VE EN DENGELİ EKİBE KARŞI OYNAYACAĞIZ”

Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, ekipte sakat oyuncuların fazla olduğunu fakat çaba edeceklerini belirterek, “Organizasyon olarak tekrar play-off’a kaldığımız için gururluyuz. Bu, dönem başındaki amaçlarımızdan biriydi. Şu anda EuroLeague’deki en düzgün ve en dengeli gruba karşı oynayacağız. Güzel basketbol oynuyorlar, organizeler, çok yeterli bir koç takımı ve oyuncuları var. Sakatlıklarımız fazla, bu yüzden misyonumuz güç. Maalesef durum bu fakat çok kararlıyız. Önümüzdeki iki maçlık seriden ders çıkararak ilerleyeceğiz. Oraya gidip çabamızı vermek istiyoruz.” dedi.

Sarı-lacivertli takımın Yunan oyun kurucusu Nick Calathes ise şiddetli bir gruba karşı oynayacaklarını ve kazanmak için alana çıkacaklarını vurguladı.

DÖRTLÜ FİNAL TERTİBİNE LİTVANYA KONUT SAHİPLİĞİ YAPACAK

Turkish Airlines Euroleague’de Dörtlü Final tertibine Litvanya’nın Kaunas kenti mesken sahipliği yapacak. 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan tertipte müsabakalar, Zalgirio Arena’da oynanacak.

Turkish Airlines EuroLeague’deki öbür play-off eşleşmeleri ise şu halde;

Real Madrid – Partizan Belgrad

Barcelona – Zalgiris Kaunas

As Monaco – Maccabi Tel Aviv