Fransa’dan Hollanda’ya 23 yıl sonra cumhurbaşkanı seviyesinde birinci resmi ziyaret

tarafından
38
Fransa’dan Hollanda’ya 23 yıl sonra cumhurbaşkanı seviyesinde birinci resmi ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte Macron, Amserdam’da, Hollanda Hükümdarı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima tarafından karşılandı.

Bu, Fransa’nın, eski Cumhurbaşkanı Jacque Chirac ve eşi Bernadette Chirac tarafından 2000’de yapılan ziyaretten 23 yıl sonra cumhurbaşkanı seviyesindeki birinci resmi ziyaret oldu.

Kral Willem-Alexander, Macron ve eşinin bulunduğu makam aracını, Amsterdam Kraliyet Sarayı önündeki merasim alanının girişinde karşıladıktan sonra, merasim yerindeki muhafız alayı ve merasim kıtasını bir arada selamladı.

İki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının akabinde Amsterdam kanalına demirleyen Fransız donanma gemisinden 42 pare top atışı yapıldı.

Törenin akabinde iki başkan Amsterdam Dam Meydanı’nda, İkinci Dünya Savaşı kurbanları için yapılan Ulusal Anıt’a çelenk bıraktı.

AB ÇİP YASASI VE KUANTUM TEKNOLOJİSİ

Kraliyet Sarayı’ndan ziyarete ait yapılan açıklamada, Macron’un, öğlenden sonra idari başşehir Lahey’de, Avrupa’nın geleceğine ait vizyonunu açıklayacağı belirtildi.

İki ülke heyetleri ortasındaki görüşmelere bilim insanları, araştırmacılar ve şirket yöneticilerinin de eşlik edeceği aktarılan açıklamada, “Avrupa Çip Yasası” ve kuantum teknolojileri üzere bahislerin ele alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, yarın Amsterdam’da iki ülke heyetleri ortasında dış münasebetler, savunma, iktisat, güç ve göç hususlarında temasların gerçekleşeceği söz edildi.