Güney Kıbrıs’ta Türk bayrağına saygısızlık

tarafından
39
Güney Kıbrıs’ta Türk bayrağına saygısızlık

Güney Kıbrıs’ta düzenlenen “Granfondo” dünya bisiklet turnuvasına Türkiye’den de iştirak olması sebebiyle Baf’ta merkez meydana, öteki katılan ülkelerin bayraklarıyla birlikte Türk bayrağı da asıldığı lakin bayrağın reaksiyonlar sonrasında indirildiği bildirildi. Saygısızlık reaksiyon çekti.

Yunan Fileleftheros gazetesi, Baf’ta yarın başlayacak ve 2 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek “Granfondo” bisiklet yarışlarına katılan ve ortalarında Türkiye’nin de olduğu 39 ülkenin bayraklarının Baf meydanında göndere çekildiğini fakat Türk bayrağına gelen yansılar sebebiyle bayrağın indirildiğini yazdı.

Spor Örgütü (KOA) ve spor aktifliğinin organizatörünün, aktifliğe katılan 39 ülkenin bayraklarının Baf merkez meydanına asılması kararı aldıklarını ve Baf Belediyesi’nden görevlilerin de ortalarında Türkiye bayrağının da bulunduğu tüm bayrakları göndere çektiklerinin belirten gazete, bayrağın asılmasından birkaç dakika sonra reaksiyonların gelmeye başlaması üzerine ise vazifelilerden birinin şahsî inisiyatifiyle KOA’yı telefonla arayarak “Ne yapması gerektiğini” sorduğunu aktardı.

Gazete, KOA’dan yetkililerin ise görevliye, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye iştirak olduğunda onlar bizim bayrağımızı asıyorlar, o yüzden bayrak kalacak” talimatı geldiğini belirtirken, buna rağmen kısa bir müddet sonra Baf Belediyesi’nin iki meclis üyesinin meydana giderek kendi inisiyatifleriyle bayrağı indirdiklerini vurguladı.