“Hayat sigortası” dolandırıcılığı operasyonu: 22 gözaltı

tarafından
29
“Hayat sigortası” dolandırıcılığı operasyonu: 22 gözaltı

Erzurum’da yaşayan N.T, telefonla ulaşılarak “Türkiye Varlık Hayat Sigortası’ndan arıyoruz. Geçmiş periyot borçlarınızı ödemezseniz tüm mal varlıklarınıza icra gelecek.” teziyle kendisini 1 milyon 700 bin lira dolandıran bireyler için hata duyurusunda bulundu.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi takımlarınca başlatılan soruşturmada kapsamında İstihbarat Şube Müdürlüğünün takviyesi ile şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Ekipler, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin akabinde cürüm örgütü elebaşı olduğu öğrenilen Selim D’nin, İstanbul’un Beykoz ilçesinde lüks bir villa kiralayarak şebekesini buradan yönetip vatandaşları da kurduğu sistem ile dolandırdığını belirledi.

Mağdurlardan 17 şahsa ulaşan polisler, şüphelilerin tıpkı metot ile Türkiye genelinde 61 vatandaşı 5 milyon liradan fazla dolandırdığını tespit etti.

22 KİŞİ GÖZALTINDA

Erzurum merkezli İstanbul, Ağrı ve Manisa’da 24 kişilik kabahat örgütüne yönelik eş vakitli operasyon düzenleyen gruplar, şüphelilerden ikisi bayan 22’sini yakaladı.

Şüphelilerin meskenlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda vatandaşa ilişkin kimlik, adres ve şahsî dataların tutulduğu dokümanlar ve diğer şahıslara ilişkin kredi ve banka kartları, dolandırıcılıkta kullanılan cep telefonları, sim kartlar ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan kuşkulu 22 kişi, Erzurum Vilayet Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Şüphelilerin banka hesaplarına mahkeme kararı ile kabahat geliri kapsamında el konulduğu öğrenildi.

Bu ortada, örgüt elebaşı Selim D.’nin 21 yıl katılaşmış mahpus cezasının olduğu ve 1 yıl evvel hükümlü olduğu cezaevinden firar ettiği belirlendi.
Şüpheliler emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.