Karaköy’de 5 katlı metruk bina çöktü

tarafından
40
Karaköy’de 5 katlı metruk bina çöktü

İstanbul Karaköy’de 5 katlı metruk bina çöktü.

Kemeraltı Caddesi’ndeki tarihi metruk binada sabah saatlerinde kısmi çökmeler yaşandı. Bunun üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD takımları sevk edildi.

Tramvay yolunun geçtiği caddedeki bina etrafında güvenlik tedbiri alındı. Binanın etrafındaki öbür binalar da boşaltıldı.

Gün içerisinde binada vakit zaman kısmi çökmeler yaşandı. Binadan düşen beton kesimleri kaldırıma ve yola savruldu.

YOL KAPATILDI, TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

Güvenlik nedeniyle Beşiktaş istikametindeki yol, trafik akışına kapatıldı.
Öte yandan, T1 Kabataş-Bağcılar sınırı seferleri, kelam konusu binanın yıkılma riski nedeniyle Karaköy-Tophane ortasında durduruldu.

Tramvay seferleri, Bağcılar-Eminönü istasyonları ortasında yapılırken, Eminönü-Kabataş ortasında İETT otobüsleriyle fiyatsız hizmet verildi.

Saat 15.00 sıralarında ise bina büsbütün çöktü. Alınan tedbirler sayesinde olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

İKİNCİ DERECE TARİHİ ESER

İBB Kültür Varlıkları Daire Lideri Oktay Özel, binanın ikinci derece tescilli tarihi eser olduğunu söyledi.

Özel, “2015’te Müdafaa Şurası tarafından güçlendirme ve onarım projeleri onaylanmış. 2016’da da ruhsat alınmasına karşın özel mülkiyette olan yapıda ne yazık ki mülkiyet sahibi tarafından onarım ve güçlendirme çalışmaları başlatılmamış.” diye konuştu.

GEREKLİ ÇALIŞMA BAŞLATILMADI

Bu süreçte İBB olarak gerekli ikazlarda bulunduklarını söyleyen Özel, şunları kaydetti:

“Mart ayının başında tekrar mülkiyet sahibine, Müdafaa Kanunu gereği sorumluluğunu yerine getirerek gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, onarım ve güçlendirme çalışmalarının acilen başlatılması tarafında ikazlarda bulunduk fakat ne yazık ki tekrar gerekli çalışma başlatılmadı. Son olarak geçtiğimiz hafta Muhafaza Konseyi tarafından hem yasal yükümlülükler hatırlatılarak onarım çalışmalarının başlatılması tarafında mülkiyet sahibine ve ilçe belediyesine son bir karar iletildi ancak bugün bu türlü bir tehlike yaşıyoruz.”