Kılıçdaroğlu: Çiftçilere elektriği parasız vereceğim

tarafından
35
Kılıçdaroğlu: Çiftçilere elektriği parasız vereceğim

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı’da Dörtyol Kavşağı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, hakkı, hukuku ve adaleti ne değerine olursa olsun bu ülkeye getireceğini söyledi.

Türkiye’ye huzuru, rahmeti ve kucaklaşmayı getireceğini bildiren Kılıçdaroğlu, “Ağrı’yı, tozunu, nerelerden nerelere geldiğini, işsizlik ve önemli sıkıntılar olduğunu biliyorum. Biz neden bir değişim istiyoruz. 22 yıldır iktidardalar. Ağrı üzere bir kentin hala kanalizasyonu gerçek dürüst yoksa, hala kimi mahallelerine su gitmiyorsa bir meselemiz var demektir. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Yuhalamakla bir şey olmaz, sandık da olur.” tabirlerini kullandı.

Kendilerine yönelik “İktidar değişirse kelamda darbe olurmuş” kelamlarının olduğunu tabir eden Kılıçdaroğlu, “Darbeyi siz yapıyorsunuz. Bu ülke darbelerden çok çekti. Yargıda adalet yok, mahkeme salonlarında yalnızca adalet olmaz. Bir çocuk açsa, bir kişi şayet bir kentin sokaklarında, caddelerinde güler yüzle gezemiyorsa o ülkede bir sorun, bir adaletsizlik var demektir. Emine Şenyaşar’ın hakkını hukukunu teslim etmezseniz orada bir adaletsizlik var demektir. Adaleti getireceğim.” dedi.

Ağrı’nın sulu ve bereketli ovalarının bulunduğunu lisana getiren Kılıçdaroğlu, “Eğer bu bereketli topraklarda siz hayvancılığı ve tarımı öldürüyorsanız, hayvancılığı geliştirmek için Güney Amerikalara gidiyorsanız… Senin ne işin var Güney Amerika’da? Gel Ağrı’nın ovalarını ve çalışkan insanlarını gör. Onların ne yaptıklarını biliyorum. Onlar vatandaş için değil, yandaşları ve beşli çeteleri için çalışıyorlar, paralarını yurt dışına götürdüler. Ağrılılara ve Türkiye’ye kelamım, kaçırdıkları 418 milyar doları son kuruşuna kadar getireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin verilmeyecek hesabı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, siyasete girdiği gün mal varlığını kendi internet sitesine koyduğunu ve alın teriyle kazandığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, emekli olduktan sonra bürokratik hayatının geçtiği bütün ünitelerin didik didik edildiğini öne sürerek, “Acaba, Kılıçdaroğlu’yla ilgili bir şey bulabilir miyiz diye, bulamadılar. Kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğiz lakin onlar, ‘kul hakkı yedirmeyeceğim ve yemedim’ diyemiyorlar. Kim söylüyor? Bay Kemal söylüyor. Kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğiz.” diye konuştu.

“SİZİN YOKSULLUĞUNUZU DEVLET DIŞINDA HİÇ KİMSE BİLMEYECEK”

“Kılıçdaroğlu gelirse toplumsal yardımları kesecek” argümanlarının olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Niye keseyim? Bir çocuk açsa 85 milyon açtır. Bir meskenin elektriği kesilmişse 85 milyon konutun elektriği kesilmiş, bir konutta kışın ortasında parasını ödemedi diye doğal gazı kesilmişse 85 milyon soğukta demektir. Benim anlayışım budur. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her meskende huzurun, rahmetin olduğu bir Türkiye istiyoruz. Türkiye’de malı onlar götürdüler, sefaleti vatandaş çekiyor. Malı onlardan alacağız, vatandaşa vereceğiz. Vatandaş benim başımın üstüne. Aile dayanakları sigortasını getireceğim. Geliri olmayan yahut geliri taban fiyatın altında olan bütün ailelerde bayanlar için bankada bir hesap açacağız. Bayan toplumsal hizmet uzmanı gelecek konutunuza ve sizin bütün ekonomik durumunuzu raporlayacak ve denecek ki şu aileye ayda şu kadar taban fiyattan az olmamak üzere şu kadar para ödenmesi lazım. Sizin banka hesabınıza bu para yatacak. Sizin yoksulluğunuzu devlet dışında hiç kimse bilmeyecek. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Gideceksiniz paranızı ananızın ak sütü üzere çekeceksiniz, çoluk çocuğunuzun rızkını sağlayacaksınız.”

Kılıçdaroğlu, bütün badireleri konuttaki bayanların çektiğini ve bayanlara altın hesabı da açılacağını aktardı.

Öğrencilerin beslenmesiyle ilgili tahlilleri olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Her çocuk arkadaşlarıyla bir arada güle oynaya okula gidecek. Beslenme çantası olmayacak, okulda suyunu ve sütünü içecek, arkadaşlarıyla birlikte yemeğini yiyecek, tok bir halde meskenine gelecek.” dedi.

”BÜTÜN ÇİFTÇİLERE ELEKTRİĞİ PARASIZ VERECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, kırsalda çalışan bayan ve gençlerin olduğunu bildirerek, şunları tabir etti:

“Kırsalda çalışan bütün bayanların ve gençlerin toplumsal güvenlik primini devlet ödeyecek ve vakti gelince emekli olacaksınız. Toplumsal devlet size en büyük garantiyi verecek. Hiç kimse bundan telaş duymasın. Elektrikten neler çektiğinizi, problemlerinizi da biliyorum. Çiftçinin hangi kaygıları çektiğini de biliyorum. Bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğim. Beşli çetelere değil halka çalışacağız. Onlara değil, size ve sizin için çalışacağız. Bir değişime hazır mısınız, değişimi yapmak istiyor musunuz? Türkiye’ye hakkı, hukuku ve adaleti getirmeye hazır mısınız? Devletin dini adalettir, adaleti getirmeye hazır mısınız?

”85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”

Benim de size kelamım olsun. Sizin için hiçbir ayrım yapmadan çalışacağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, 85 milyona hizmet edeceğim. Hiçbir ayrılık ve gayrılık olmayacak. Herkesin inancına, kimliğine herkes hürmet duyacak. Herkesin kimliği kendi gururudur ve kendi onurudur. Ben dahil 85 milyon hürmet duyacak.”

Kılıçdaroğlu, Erzurum merkezli olmak üzere Ağrı, Elazığ, Kars, Iğdır ve Ardahan dahil bu bölgeyi özel iktisat bölgesi ilan edeceklerini ve harika yatırımlar olacağını kaydetti.