Korkutan Marmara Zelzelesi öngörüsü: İstanbul’un üçte biri göçük altında kalabilir

tarafından
36
Korkutan Marmara Zelzelesi öngörüsü: İstanbul’un üçte biri göçük altında kalabilir

NTV- Melike Şahin

Türkiye, iki büyük sarsıntı felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Yıkımı yol açan sarsıntılardan sonra uzmanlardan İstanbul sarsıntısına ait açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bilim akademisi üyesi Prof.Dr. Naci Görür mümkün Marmara sarsıntısının sonuçlarına karşı uyararak tedbir alınmazsa İstanbul nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

“5 MİLYON KİŞİ”

Marmara sarsıntısının vurması durumunda bu asırda Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığının biteceğini tez eden Görür, “Komplo teorisi üzere bir şey değil bu.” dedi.

100 bin yapının göçeceğini söz eden Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın direkt etkileneceğini lisana getirdi.

“EKONOMİ ÇARKLARI DURUR”

“Marmara zelzelesi olduğu takdirde Marmara bölgesi iktisadın çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker.” diye konuşan Görür, şu tabirleri kullandı:

“Marmara bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur nefesi kesilir. Zira Türkiye’nin iktisat, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara bölgesidir. O vakit Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder.”

Görür, kentlerin süratle sarsıntıya dirençli hale getirilmesi için adımlar atılması gerektiğini söyleyerek “Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyyen yaşayacaklarsa zelzelede yıkılmayacak ayakta duracak. Bir dakikada onbinlerce insanını kaybetmeyeceği yerleşim alanlarını oluşturmak zorunda.” dedi.