Mayıs ayı aile dayanak ödemeleri ne vakit, ayın kaçında yatacak?  (Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama)

tarafından
40
Mayıs ayı aile dayanak ödemeleri ne vakit, ayın kaçında yatacak?  (Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama)

Aile Takviye Programı, gereksinim sahibi ailelerin desteklenmesi gayesiyle Haziran 2022-Mayıs 2023 devri ortasında, en fazla 12 aylık ödeme periyodu ile hudutlu olmak üzere, hanelerin kişi başına düşen gelir fiyatına nazaran belirlenen 4 farklı gelir aralığı için 850-1250 TL meblağları arasında
değişen aylık yardım ödenmesini içeren bir yardım programıdır.

MAYIS AYI AİLE DAYANAK ÖDEMELERİ NE VAKİT?

Aile takviye ödeme tarihleri her ay Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyuruluyor. Mayıs ayı ödemelerinin ay ortasına kadar yatırılması bekleniyor.

AİLE TAKVİYE PROGRAMI ÖDEMELERİMİ NE VAKİT ALABİLİRİM?

Aile Takviye Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. 850 ile 1250-TL ortasında değişen fiyatlarda olmak üzere en fazla 12 ay müddetle Aile Dayanak Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme periyodunun son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu devrin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek kelam mevzu takviye programı sona erecektir.

E-DEVLET TOPLUMSAL YARDIM BİLGİLERİ SORGULAMA HAKKINDA

Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler. e-Devlet sistemi üzerinden, “Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı” “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.