“Mermi kovanı” polemiği: Şentop ve Çelik’ten Akşener’e reaksiyon

tarafından
39
“Mermi kovanı” polemiği: Şentop ve Çelik’ten Akşener’e reaksiyon

Partisinin küme toplantısında konuşan DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin İstanbul Vilayet Başkanlığı’na kurşun isabet etmesine reaksiyon gösterdi. Akşener eline aldığı kovanla konuştu.

Akşener’in elinde mermi kovanıyla yaptığı konuşmaya TBMM Genel Lideri Mustafa Şentop ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik reaksiyon gösterdi.

ŞENTOP: GAZİ MECLİS MERMİLERİN, SİLAHIN DEĞİL, KELAMIN, FİKRİN YERİDİR

TBMM Lideri Mustafa Şentop, UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener’in küme toplantısında kürsüde gerçekleştirdiği harekete ait yazılı açıklama yaptı. Şentop, “Bugün bir küme toplantısında, bir genel liderin, kürsüden elindeki mermileri yere atarak yaptığı gösteriyle vermek istediği ileti, millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Hangi emelle, hangi bağlamda, neye dikkat çekmek için olursa olsun ulusal iradenin kalbi, milletin sinesi olan Gazi Meclis, mermilerin, silahın değil, kelamın, fikrin yeridir. Gazi Meclis’in yerleri darbe devirleri dışında mermilerin, silahların yeri olmamıştır; asla olmayacaktır.” tabirlerini kullandı.

Şov emeliyle dahi olsa yapılan hareketi esefle kınadığını belirten Şentop, “Toplumsal her türlü sorunun tahlil yolu olan siyasette ve siyasetin kalbi olan Meclis’te şiddet vasıtası olan bir objenin propaganda için umuma teşhir edilmesi; TBMM’nin ekranlarda ve satırlarda ‘mermi’ kavramıyla yan yana getirilmesi her şeyden evvel siyasete ve Meclis’e büyük ziyan verir. Bu noktada en büyük hassasiyeti göstermesi gerekenler ise elbet milletvekillerimiz ve siyasi partilerimizin genel liderleridir. Herkesi, bilhassa seçimlere yaklaştığımız bu hassas süreçte, Meclis’in saygınlığına yakışır formda hareket etmeye davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

ÇELİK: MECLİS’TE KURŞUN STANDI TEHDİTTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, küme toplantısında yaptığı konuşma üzerinden DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener’i eleştirdi.

Kürsüden kurşun göstermenin tehdit olduğunu söyleyen Çelik, “İYİ Parti’nin küme toplantısında Sayın Akşener’in kullandığı üslup, bunu üzülerek söylüyorum son yıllardaki en yakışıksız tabirleri olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Akşener’i tebrik etmiş, bu yakışıksızlığa ikili takviye olmuştur. Argo tabirlerle bağırıp, çağırarak, saldırgan üslup haline, son yıllarda gördüğümüz en yakışıksız konuşmaya şahit olmak zorunda kaldık.” dedi.