MHP Genel Lideri Bahçeli’den “3 Mayıs” paylaşımı

tarafından
39
MHP Genel Lideri Bahçeli’den “3 Mayıs” paylaşımı

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk milliyetçiliğinin devleti kuran, vatanı kurtaran, milletin tarihi ve kültürel varlığını şuurla savunan, tıpkı formda ulusal birlik ve dayanışma hissiyatını felsefi bir derinlikle sahiplenen fikir zenginliği, Türk milletinin özü, istiklal ve istikbal iradesinin öz inancı olduğunu vurguladı.

Bahçeli, 3 Mayıs 1944 olaylarının Türk milliyetçilerinin sivil ve demokratik yansısına sahne olmakla birlikte, haksızlığa, hukuksuzluğa ve husumetle beslenen ön yargılara direnişi simgelediğini belirtti.

Bu tarihin tıpkı vakitte Türk milliyetçiliğinin toplum ve siyaset alanına cemre üzere düşüşünün miladı olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Davasının onuruyla bezenmiş merhum ve saygıdeğer büyüklerimiz hiçbir zahmete, hiçbir azap ve zulme boyun eğmemişler, inançlarından, irfanla pekişen milliyetçi iradelerinden asla taviz vermemişlerdir. Devletimizin kurucu fikrini tabutluklara hapsetme niyet ve maksadı çok şükür başarılı olamamıştır. Global angajmanlara nazaran siyaset belirleyenlere, yabancıların takviye ve dönemsel ilgilerini çekebilmek amacıyla marazi ve mahsurlu işbirliği içine giren siyasi devşirmelere Türk milliyetçileri dün alet olmamış, bugün de ortak olmayacak, gerçekten zillete aralıklı halini kesinlikle koruyacaklardır.”

Gelinen noktada 3 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla gereksinim olduğuna dikkati çeken Bahçeli, “Türk milliyetçiliğini istismar etmeye, alenen şirret planlarına materyal yapmaya heves eden kozmopolit, köksüz, kimliksiz ve kötürüm çevrelere inanıyorum ki fırsat verilmeyecektir. Bu his ve niyetlerle Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi başta olmak üzere, 3 Mayıs 1944’ün tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum.” değerlendirmesinde bulundu.