Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu NTV’de soruları yanıtlıyor

tarafından
32
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu NTV’de soruları yanıtlıyor

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Yarış birinci cinste biter. Seçim meydanları hoş. Meydanlar demokrasi istiyor, iktisadın düzelmesini istiyor. Çıkış istiyor, umut istiyor, bahar istiyor. Sıkıntısız hiçbir alanımız yok, saray hariç. Onun dışında her kesim meselelerden çıkmak, kurtulmak istiyor.

İMAMOĞLU’NA MİTİNGDE TAŞLI SALDIRI

Elinde Türk bayrağı olan 7-8 yaşındaki bir çocuğa kim hangi münasebetle taş atar. Hangi vicdan sahibi buna evet der? Elinde taş olan bireyler bunu güvenlik güçlerinin nezaretinde yapıyorlar. Bütün bu olayların temel sorumlusu sarayda oturan kişidir. Toplumu bu kadar germenin mantığı var mı? Bu seçim sürecinde bir defa dahi ismini ağzıma almadım.

“DEVLET SAHİPSİZ KALDI”

Hayatımda hiç duymadığım palavraları bu devirde duydum. Bu kadar karalamaların olduğu bir seçim hatırlamıyorum. Cumhurbakanlığı makamı devletin sigortasıdır. Son başvurulan ve meselelerin çözüldüğü makamdır. Bırakmışsınız orayı, devlet sahipsiz kaldı, asıl beka sorunu budur. Bunu yapanlar insan değildir. Bindirilmiş kıtalar üzere. Esasen sayıları da fazla değildi. Tahrik edenler kim, orayı yönetenler.

Kim gözaltına alındı? Herhalde gidecekler, CHP vilayet liderini gözaltına alacaklar. Bütün bunlara karşın tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, lütfen lakin lütfen sakin olun. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz.”