Millet Partisi’nden YSK’ya “ret” yansısı

tarafından
44
Millet Partisi’nden YSK’ya “ret” yansısı

Millet Partisi Genel Lideri Cuma Nacar, parti isimlerinin Millet İttifakı’nca kullanılmasına yönelik itirazlarının Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) reddedilmesine reaksiyon gösterdi.

Nacar, YSK önünde yaptığı açıklamada, 6’lı masa Millet İttifakı ismini kullanmasının hak ve hukuka alışılmamış olduğunu sav etti.

6’lı masayı oluşturan partilerin genel liderlerinden, Millet İttifakı ismini kullanmamalarını istediklerini belirten Nacar, ittifakın bu hususta bir değişiklik yapmaması üzerine geçen yıl Anayasa Mahkemesine müracaatta bulunduklarını hatırlattı.

“KENDİ KARARLARINA DAHİ AYKIRI”

Nacar, Anayasa Mahkemesinden, “Milleti İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin, öncelikle ittifak protokolünü YSK’ye sunması gerektiği” yanıtını aldıklarını aktararak, bunun üzerine protokolün sunulmasının akabinde YSK’ya başvurduklarını anlattı.

Başvurularının YSK tarafından reddedildiğini kaydeden Cuma Nacar, “Bu kararın haksız ve hukuka ters olduğunu hatta YSK’nın kendi kararlarına dahi karşıt olduğunu gördük. Zira muhalefet şerhi yazan iki çok kıymetli yüksek hakim üye, ‘Bir partinin isminin öbür bir parti tarafından kullanılması nasıl hukuka muhalif ise ittifak ismi olarak kullanılması da hukuka terstir.’ diyor.” tabirlerini kullandı.

Nacar şöyle konuştu:

“Bu YSK’nın politize olduğunun göstergesidir. Millet Partisi iktidarında gazi Meclisin, aziz milletimizin hür iradesiyle YSK kararları kesin olmaktan çıkarılacak ve Anayasa yargısının kontrolüne tabi tutulacaktır.”