Mustafa Sarıgül kimdir? Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül’ün biyografisi

tarafından
37
Mustafa Sarıgül kimdir? Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül’ün biyografisi

Türk iş insanı ve siyasetçi Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan’da dünyaya geldi. 1999-2014 yılları ortasında İstanbul’un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yapmıştır.

Ekim 2020’de “Türkiye Değişim Hareketi”ne katıldı.

Sarıgül’ün, TBMM’de bir Milletvekili, İstanbul’da Direksiyon Sallamak ve kendi hayatını anlattığı Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla isimli üç kitabı bulunmaktadır.

Şişli Meslek Yüksek Okulu mütevelli heyeti başkanlığını yapmaktadır.

EĞİTİM HAYATI

Sarıgül, eğitimine Güngören Köyü İlkokulunda başladı. Ailesinin İstanbul’a göç etmesi nedeniyle eğitimine İstanbul’da devam etti. Liseyi Zincirlikuyu İSOV Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu.

SİYASİ YAŞAMI

CHP dönemi

Siyasi ömrüne Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçesi Gençlik Kolu İdare Şurası üyeliği ile başladı. Daha sonra Gençlik Kolu İdare Konseyi sekreterliği, Gençlik Kolu İdare Şurası Başkanlığı, ilçe başkanlığı, vilayet lider yardımcılığı misyonlarında bulundu.

SHP dönemi

1987 Genel Seçimlerinden evvel yapılan ön seçimde en yüksek oyla liste başı olurken seçmenin kullandığı tercihli oyların da birçoklarını alarak Toplumsal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Devir İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türkiye’nin en genç milletvekili olarak Sosyaldemokrat Halkçı Parti Genel Lideri Erdal İnönü ile birlikte parlamentoda vazife yaptı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği, Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği, Türk-Alman Parlamento Dostluk Kümesi İdare Şurası Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü İdare Şurası Üyeliği, Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi üyeliği, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Asbaşkanlığı üzere misyonlarda bulundu.

TDH devri (2009-2010)

2014 lokal seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi lider adayı olan Sarıgül, %41’e yakın bir oy aldı.

Türkiye Değişim Partisi 20.12.2020 tarihinde Türkiye Değişim Partisi’ni kurmuştur. Kurucular heyetinin yaptığı birinci toplantıda oy birliğiyle genel Lider seçilmiştir.