Nazmi Arıkan cinayeti davasında karar

tarafından
45
Nazmi Arıkan cinayeti davasında karar

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ve sürücüsü Şerif Eker’i öldüren sanığın cezası muhakkak oldu.

Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ufuk Akçekaya (49), Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, şahitleri ve sanık avukatlarını dinledi.

Sanık Ufuk Akçekaya savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek tahliyesini istedi.

İKİ DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti, Akçekaya’yı iş insanı Nazmi Arıkan ve sürücüsü Şerif Eker’i “kasten öldürme” kabahatinden takdir indirimi uygulanmaksızın iki kere ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına mahkum etti.

Nazmi Arıkan’ın çocuklarından Kurtuluş Arıkan, duruşma çıkışında gazetecilere, açıklanan kararın kendilerini biraz rahatlatsa da hiçbir kararın babalarını ve Şerif Eker’i geri getirmeyeceğini söyledi.

”UMARIM GÜN YÜZÜ GÖRMEZ”

Arıkan, “Kendisi iki sefer ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasını hak etmişti, mahkeme de bu cezayı verdi. Umarım gün yüzü görmez, babama ve Şerif Eker’e çektirdiklerinin cezasını içeride yaşar.” dedi.

Maktulün öbür oğlu Kazım Onur Arıkan da karardan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde, Nazmi Arıkan’a (69) ilişkin çiftliğin çalışanları, 13 Temmuz 2022’de iş yerlerine geldiklerinde bir müddettir haber alamadıkları Arıkan ve sürücüsü Şerif Eker’in (46) cansız vücutlarını bulmuştu. Bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenen Arıkan ve Eker’in cenazeleri, 15 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen merasimin akabinde toprağa verilmişti.

Olaydan bir gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan Tokatspor Kulübü Lideri Ufuk Akçekaya hakkında “tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme”, “bir hatası gizlemek yahut diğer bir kabahatin kanıtlarını gizlemek ya da yakalanmamak hedefiyle öldürme” cürümlerinden iki sefer ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle dava açılmıştı.