Okan Buruk: Şampiyonluğa en yakın ekip biziz

tarafından
40
Okan Buruk: Şampiyonluğa en yakın ekip biziz

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Muhteşem Lig’de Beşiktaş’a 3-1 yenildikleri derbide istedikleri çabayı sergileyemediklerini söyledi.

Karşılaşmanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, maça güzel başladıklarını belirterek, “Golü de bulduk. Devamında hakikat çıkışları yapabilsek, ikinci golü bulma talihi da olabilirdi. Bizim için maçın geri dönüş noktası yediğimiz korner golü. Ondan sonra Beşiktaşlı futbolcuların alanlarında seyircileriyle birlikte performansları daha üst gitti. Daha dirençli bir oyun ortaya koydular. Biz de burada kendi yeteneklerimizin altında işler yaptık.” dedi.

“KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÜZÜNTÜLÜYÜZ”

İkinci yarıda yedikleri gole kadar rakiplerinin üst üste konumlar bulduğunu anlatan Buruk, şunları kaydetti:

“Burada değişiklik yapıyorduk. İki oyuncumuzu 55. dakikada kulübeye çağırdık. Oyunu biraz daha dirençli hale getirmeye çalışıyorduk. Ancak yaptığımız kişisel yanlıştan yediğimiz golle 2-1 geriye düştük. Yaptığımız değişiklikler genel olarak olumlu gitti. Rakip alana uygun yerleştik. Kullanamadığımız son paslar vardı. O son pasları yanlışsız bir biçimde kullansak 2-2’lik beraberliği yakalayabilirdik. Maçın sonunda da 3. golü yedik. Kaybettiğimiz için hüzünlüyüz. Sıkıntı bir deplasman.

Ligdeki durumumuz prestijiyle başımız dik. Üç puan önde olan bir grubun hocasıyım. Oyuncularımla birlikte bu vakte kadar sergilediğimiz performansın daha üstüne çıktığımızda tekrar ligdeki en avantajlı kadro biziz. Kederimizi bir kenara bırakacağız. Çok kısa bir müddette toparlanıp, Medipol Başakşehir maçına hazırlanacağız. Galatasaraylı taraftarlar merak etmesin. Onların istediği, bu vakte kadar gördüğü kadro bir sonraki maçta alanda olacak. Oyuncularıma güveniyorum. Bugünkü bizim için bir kaza. Bunu en kısa vakitte atlatıp, tekrar ligin şampiyonluğuna gidecek kadronun imajlarını alanda vereceğiz.”

“BİR KİŞİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMİYORUM”

Okan Buruk, takım tercihiyle ilgili soru üzerine, “Bizim en formda oyuncularımızdan biri Milot Rashica. Son haftalarda çok yükselen performansı var. Bugün alanda olması gereken bir oyuncu. Değişimler olabilir. Ancak sonuçta 3 Türk kuralı olduğu için hepsini bir ortada oynatamıyorsunuz. Maçta bize birçok konum geldi. Bunları hakikat bir halde değerlendiremedik ve maçı kaybettik. Bunu bir kişi üzerinden değerlendirmiyorum. Kadro olarak kaybediyoruz. Burada hepimizin yanlışları var. Bu kusurlardan ders alacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Buruk, yedikleri ikinci golden evvel oyuncu değişikliği yapmayı planladıkları belirterek, “Sergio Oliveira ve Dries Mertens’i oyundan çıkartmayı düşünüyordum. Oraya iki dirençli almayı düşünüyordum. Ona yetişemeden ferdi bir yanılgıyla gol yedik. Oyuncuları 55. dakikada kulübe çağırdık ancak yetişemedik. Oyuncularım yanılgı yapacak. Bu bir yanılgı oyunu. Bu vakte kadar çok fazla uygun iş yaptılar. Bundan sonra da yapacaklar. Oyuncularımın hepsine güveniyorum.” sözlerini kullandı.

“İYİ BİR OYUN ORTAYA KOYAMADIK”

Okan Buruk, şampiyonluk yarışında en az baskı hisseden grubun Galatasaray olduğunu vurgulayarak, “Buraya 6 puan farkla geldik. Ligin son 6 haftasıydı. Bu bizim üzerimizde baskı oluşturmuyor. Lakin bu çeşit kusurlar ve şanssızlıklar var. Fatih Karagümrük maçında yapılan kusurlar, bu maçta yapılanlar üzere değildi. Bugün çok güzel bir oyun ortaya koyamadık. Baskı olsa daha düzgününü yapmamız gerekiyordu. 1-0 sonrası bizim için daha farklı bir oyun olabilirdi.” diye konuştu.

“ÜZERİMİZDE BASKI YOK”

Sarı-kırmızılı kadronun teknik yöneticisi Okan Buruk, şampiyonluğa en yakın grup olduklarını vurgulayarak, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Ligde 5 hafta kala 3 puan önde olan grubun hocasıyım. Şampiyonluğa en yakın olan ekip biziz. Tahminen 4 maç üst üste kazandığımızda şampiyon ulaşacak kadro da biziz. Bu manada rahatım. Birebir geçen hafta nasıl düşünüyorsam bu hafta da birebir düşünüyorum. Üzerimizde baskı yok. Bundan sonraki 4 maçımızı kazanıp, şampiyonluğa yürüyeceğiz. Bundan kuşkum yok. 5 maçlık fikstürümüz var. Tahminen 4 maç sonra buna ulaşabiliriz diye söylüyorum. Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de 3-0 kazandığımız için bu ikili averaj değerli. Üzerinde baskı olacak kadro biz değiliz. Bundan daha güzeli yapabilecek grubuz. Galatasaray girdiği şampiyonluk yarışlarının çok büyük kısmını kazandı. Bu sene de inşallah taraftarımızla birlikte bu yarışın kazananı olmak için elimizden geleni yapacağız.”

“LİGDEKİ OYUNUN KALİTESİNDEN MEMNUNUM”

Okan Buruk, Harika Lig’in kalitesiyle ilgili bir soru üzerine, “Genel olarak baktığımızda bu sene çok güçlü gruplar var. Birinci üç ekip da tahminen lig ortalamalarının çok üzerinde gidiyor. Oyun olarak da düzgün işler çıktığını düşünüyorum. Kazanma baskısı hasebiyle hakemler de vakit zaman bunun altında ezilebiliyor. Gruplar, oyuncular, hocalar, liderler da bunun altında ezilip, farklı açıklamalar yapabiliyor. Ben ligdeki oyunun kalitesinden mutluyum. Ligimizi yabana atılacak bir lig olarak görmüyorum. Oyuncu kalitemiz de pek yeterli.” halinde görüş belirtti.

Karşılaşmada iki ekibin yedek kulübeleri ortasında yaşanan kısa vadeli gerginliğin çok değerli olmadığını da kelamlarına ekledi.