Orhan Gazi Kent Parkı nerede, İstanbul’un hangi ilçesinde?

tarafından
27
Orhan Gazi Kent Parkı nerede, İstanbul’un hangi ilçesinde?

Orhangazi Kent Parkı İstanbul Maltepe’de bulunmaktadır. Büyük bir alanı kapayan Orhangazi Kent Parkı, 3,2 kilometre uzunluğa, 400 metre genişliğe ve toplamda 1 milyon 200 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip. Spordan, cümbüşe, aktivitelerden toplumsal donatı alanlarına kadar birçok hizmeti bir ortada sunan park İstanbullulardan ağır ilgi görüyor.

Birçok farklı branşta spor hizmeti sunuyor

Vatandaşlara spor, kültür ve eğlenceyi ayna anda sunan Orhangazi Kent Parkı özgür vakit geçirilebilecek yeşil alanlarının ve oyun parklarının bulunması; denize sıfır oluşu üzere pek çok taraftan Türkiye’nin en büyük açık hava spor ve hayat merkezi oldu.

Park içinde yapılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ismine Spor İstanbul tarafından hizmet verilen İBB Spor Tesisi vatandaşların parkı tercih etmesindeki en kıymetli faktörlerin başında geliyor. Tesis bünyesinde biri 70×100 ölçülerinde olmak üzere 3 futbol alanı, fitness salonu, memleketler arası karşılaşmaların oynanabildiği 5 tenis kortu, atletizm pisti, üzeri açık olan 4 basketbol alanı ve 2 voleybol alanı, plaj futbolu ve voleybolu için kum saha ile bir de su sporları parkurunda spor severlere, profesyonel ve amatör spor kulüplerine, TFF hakemlerine, ferdi ve kadro atletlerine hizmet veriliyor.

7,5 kilometrelik bisiklet yolu ve 1,9 kilometrelik koşu parkuru

Konserlerde ve mitinglerde de yüz binlerce kişiyi ağırlayan Türkiye’nin en büyük açık hava spor ve hayat merkezi vatandaşlara hür alanlarda da spor yapma, aktiflik düzenleme ve eğlenme imkanı sağlıyor. Park içinde 7 bin 500 metrelik bisiklet yolu, bin 900 metre koşu parkuru, akrobatik bisiklet parkuru, kaykay alanı, çocuk oyun parkurları, sert ve çim aktiflik alanları, basketbol ve voleybol alanları, küçük golf alanı; bilim, macera ve arkeoloji parkları, trafik eğitim pistleri ve kondisyon alanları bulunuyor.

Ulusal ve milletlerarası spor tertipleri düzenleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen dragon bot ve kano-kürek yarışları, bisiklet tertipleri, memleketler arası tenis turnuvaları, plaj futbolu, yelken yarışları, frizbi ligi üzere tertiplere konut sahipliği yapan alan, Çocuk Maratonu, 23 Nisan kutlamaları ve karne şenlikleri, Su Sporları Şenliği ve Ramazan Şenlikleri üzere etkinliklere de mesken sahipliği yapıyor.