Peeling yaparken dikkat etmeniz gerekenler (Peeling nasıl yapılır?)

tarafından
50
Peeling yaparken dikkat etmeniz gerekenler (Peeling nasıl yapılır?)

PEELİNG NEDİR?

Peeling, meyyit cilt hücrelerini cildin dış katmanından uzaklaştırılması sürecidir. Yanlışsız formda yapılmazsa cilde yarardan çok ziyan verebilir.

Peeling uygulamasının cilde ziyan vermemesi, kızarıklık yahut sivilce oluşumuna yol açmaması için inançlı bir formda yapılması kıymetlidir.

Doğru metotla yapıldığında cildi derinlemesine temizler, cilt problemlerini azaltır ve cildin tazelenmesini sağlar. Her peeling çeşidi her cilt tipi için uygun olmayabileceği için kullanılacak formülü seçmeden evvel kişinin cilt tipinin belirlenmesi gerekir.

CİLT TİPİNE NAZARAN PEELİNG SEÇİMİ

Peeling uygulamaları, bir uzman tarafından yapılabileceği üzere meskende de bu gayeyle kullanılabilen eserler yardımıyla ya da hazırlanan doğal cilt maskeleri ile çarçabuk yapılabilir.

Ciltte yüzeysel, orta ya da derin olarak gerçekleştirilebilen peeling konutta yalnızca yüzeysel olarak yapılabilir. Orta ya da derin peeling ise yalnızca uzmanlar tarafından gerçekleştirilir. Meskende peeling uygulaması yapmak isteyenler kesinlikle cilt tiplerini öğrenmeli ve kullanacakları eserleri ona nazaran seçmelidir.

KURU CİLTLER

Kuru cilde sahip bireyler yüksek ölçüde alkol içeren eserlerden kaçınmakıdır. Hindistan cevizi yağı, shea yağı yahut seramid üzere nemlendirici bileşenlere sahip eserler kuru cilt tipi için uygundur. Cilt kuruma eğiliminde olduğundan, peeling süreci haftada en fazla bir yahut iki sefer yapılmalı, akabinde güçlü bir nemlendirici kullanılmalıdır.

YAĞLI CİLTLER

Yağlı cilt tipinin toleransı yüksektir. Bu nedenle kullanılan esere bağlı olarak haftada beş keze kadar peeling uygulaması yapılabilir. Alfa yahut beta asitleri, salisilik asit yahut glikolik asit içeren eserler yağlı ciltler için uygundur. Lakin, peeling sürecinden sonra nemlendirici kullanmaya devam edilmeli ve çoka kaçılmadığından emin olunmalıdır.

NORMAL CİLTLER

Normal ciltlerde haftada iki yahut üç sefer peeling yapılması uygundur. Granül şeker, ezilmiş kayısı çekirdeği, ceviz kabuğu ve hafif asit içeren kimyasal bazlı eserlerin yanı sıra bir fırça yahut lif yardımı ile fizikî peeling uygulaması yapılabilir. Süreçler ve eserler yavaş yavaş denenerek cildin neyi tolere edebileceği öğrenilebilir.

KARMA CİLTLER

Karma cilt tipinde T bölgesi yağlı ve yanaklar kuru cilt özelliği gösterir. Karma ciltlerde peeling uygulamaları daha çok T bölgesine uygulanmalıdır. Kuru cilt bölgelerine daha seyrek peeling ve daha ağır nemlendirme uygulaması yapılmalıdır. Yanak ve T bölgesi için farklı içeriğe sahip eserler tercih edilmelidir.

PEELİNG NASIL YAPILIR?

Evde peeling uygulaması yaparken en uygun sonucu almak için belirli basamaklar takip edilmelidir.

-Ilık bir duş sonrası ciltteki gözenekler açılacağı için daha düzgün sonuç alınır.
Gözenekleri açmak için peeling öncesi yüze buhar banyosu uygulanabilir.

-Dudak ve göz etrafı hariç tüm yüze uygulanmalıdır.

-Parmaklar ıslatıldıktan sonra dairesel hareketlerle hafif bir masaj yaparak uygulandığında daha tesirli olur.

-Peeling için hazır olarak satın alınan ya da konutta hazırlanan eser cilt tipine nazaran seçilmelidir.

-Yüze uygulanan unsur 5 dakika bekletildikten sonra ılık suyla güzelce yıkanarak uzaklaştırılmasıdır.

-İşlemden sonra kesinlikle cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır.

-Peeling süreci yalnızca yüze değil ayaklar, dirsekler, boyun üzere bedende gereksinim duyulan tüm bölgelere uygulanabilir.

PEELİNG MASKE NE İŞE FAYDA?

Cilt gözenekli bir yapıya sahiptir. Vakit içerisinde hem etraf kirliliğinin tesiriyle hem de yüzde makyaj nedeniyle gözenekler kirlenir. Günlük yapılan paklık kıymetlidir lakin kâfi değildir. Bu basamakta peeling ile daha tesirli sonuçlar alınır.

Peeling ile cilt parlar ve siyah nokta oluşumunun önüne geçilmiş olur. Peeling yalnızca yüze değil birebir vakitte tüm bedene ve ellere uygulanabilir. Dudaklara uygulanacak peeling, dudakların daha canlı görünmesini sağlar. Birebir vakitte ruj sürmeden evvel uygulandığında, rujun cilde daha âlâ oturmasına yer oluşturulmuş olur.

PEELİNG MASKE NASIL YAPILIR?

Peeling maske çeşitleri mevcuttur. Peeling maske nasıl yapılır sorusu ise bireyler tarafından vakit zaman araştırılmaktadır. Bu çeşitlerin her birinin uygulanma biçimi ve mühleti birbirinden farklıdır. Peeling çeşitleri;

-Kimyasal peeling

-Fiziksel peeling

-Lazer peeling

-Doğal peeling.

Kimyasal peeling, solüsyonlarla, dozunda cilt hasarı oluşturarak, cildi güzelleştirmeyi ve pürüzsüzleştirmeyi hedefleyen uygulamadır.

Fiziksel peeling uygulamasında ise fırça üzere bir objeyle, ciltteki meyyit hücreler yok edilir.

Lazer peeling ile ufak kusurlar tedavi edilebilir ve cilt yenilenir.

Doğal peeling ise konutta hazırlanan ve doğal materyallerin karışımıyla oluşturulan peelingdir. Farklı eserler ile konutta peeling hazırlamak mümkündür.

Maskeler cilt tipine nazaran hazırlanmalıdır. Kuru ciltli olanlar, alkol dayanaklı eserlerden uzak durmalıdır. Hindistan ceviz yağı kuru ciltler için uygundur. Yağlı ciltler ise peeling üretiminde limon kullanabilirler.

Normal ciltler şeker yahut kahve eserleri içeren peeling yapabilirler. Karma ciltler ise T bölgesi yağlı olacağı için, peeling eserini ağır olarak T bölgesine uygulanmalıdır. Yağlı ciltler için uygun olan materyalleri kullanabilirler. Tüm cilt tertipli bir bakıma muhtaçlık duyar.

PEELİNG SONRASI

Evde peeling uygulaması sonrası kesinlikle nemlendirici kullanılmalıdır. Cilt güneşten korunmalı, güneşe çıkarken kesinlikle güneş koruyucu eserler kullanılmalıdır. Peeling uygulamasından sonra, cilt olağandan daha hassas hale gelir. Bu yüzden cildin gevşemesi ve kendisini onarması için vakit verilmelidir.

Kimyasal peeling uygulamasından sonra deride oluşturulan denetimli yaranın düzgünleşme süreci başlar. Yüzeysel peelinglerde güzelleşme mühleti 3-6 gün, orta derinlikteki peelinglerde 6-8 gün ve derin süreç sonrası 8-14 gündür. Bu devirde cildin dış etkenlerden korunması ve bakımı epeyce değerlidir. Yüzeysel uygulamalarda kişi günlük aktivitelerine çabucak dönebilir. Orta ve derin peeling sürecinden sonra ise 1-2 haftalık güzelleşme süreci gereklidir.

Kimyasal, fizikî ve lazer peeling sonrası hekiminizin tekliflerine harfiyen uymalı, direkt güneş ışınlarına maruziyetten kaçınmalısınız. Güneşe çıkmanız gerekiyorsa kesinlikle yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanmalısınız.