Selcen Ergun’un birinci uzun metrajlı sineması “Kar ve Ayı”ya Amerika’dan büyük ödül

tarafından
37
Selcen Ergun’un birinci uzun metrajlı sineması “Kar ve Ayı”ya Amerika’dan büyük ödül

Selcen Ergun’un birinci uzun metrajlı sineması “Kar ve Ayı” Amerika’nın en esaslı şenliklerinden 66. San Francisco Milletlerarası Sinema Festivali’nde Yeni Direktörler Ödülü’nün sahibi oldu. Birinci yahut ikinci sinemalara açık olan “Yeni Yönetmenler” başlıklı memleketler arası kısımda gösterilen sinema, yarışın büyük mükafatına layık görüldü. Ödül, çalışması özgün sanatsal hassaslık ve vizyon sergileyen milletlerarası bir direktöre veriliyor.

Jüri, gerekçeli kararında “Kar ve Ayı”nın Selcen Ergun’un atmosfere, tansiyona ve karakter gelişimine keskin ve incelikli bakışını yansıttığını ve onun hassas idaresi sayesinde ana karakter Aslı, bitmek bilmeyen bir kışta gerçeği ararken izleyicinin de onunla birlikte ürperdiğini belirtti.

Dünya prömiyerini 47. Toronto Milletlerarası Sinema Festivali’nde, Türkiye prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Sinema Festivali’nde yapan ve festivalden En Âlâ Birinci Film ile En Düzgün Bayan Oyuncu ödülleriyle dönen “Kar ve Ayı”, Belgrad Memleketler arası Sinema Festivali’nde Eleştirmenler Mükafatı, Brüksel Cinemamed Milletlerarası Sinema Festivali’nde de Cineuropa Ödülü’nü kazanmıştı.

Merve Dizdar ve Saygın Soysal başrollerinde yer aldığı sinemada Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay ve Muttalip Müjdeci onlara eşlik ediyor. Selcen Ergun’un senaryosunu Yeşim Aslan’la birlikte yazdığı, ruhsal tansiyon ögeleri taşıyan “Kar ve Ayı”da kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk bağlantıları, sır iştirakleri ve kuşkuyla yüzleşme kıssası anlatılıyor.