SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 42 bin 500 sıhhat çalışanı alıyoruz

tarafından
34
SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 42 bin 500 sıhhat çalışanı alıyoruz

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Kent Hastanesi çalışanı ile iftarda bir ortaya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Milyonlarca insanın hayatına mal olan corona virüs salgınından biz de olumsuz etkilendik. Ekonomik bakımından bizden çok daha varlıklı ülkelerde gözlenen vahim durum ülkemizde yaşanmadı. En büyük sıhhat kriz denen bu salgını takdire şayan bir tertiple atlattık. Aldığımız önlemler sayseyinde salgın devrinde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık.

Rusya-Ukrayna savaşında akan kanın durması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tam önümüzü görmeye başlamışken 6 Şubat’ta tarihimizin en kara gününü yaşadık. Ortamızda o günü yaşamış sıhhat çalışanlarımız var. Sarsıntılarda hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki kaybımızın içinde 505 sıhhat çalışanımız bulunuyor. Türkiye tıpkı salgında olduğu üzere asrın felaketiyle gayrette de başarılı bir imtihan veriyor.

KOCAELİ’YE YENİ KENT HASTANESİ

Yaralılarımıza bilhassa hali hazırda 122 bin 316 sıhhat işçimiz hizmet veriyor. Hala etkin olan 34 sahra hastanesi kurduk. Kent hastanelerimizin yararını sarsıntı sürecinde bir sefer daha gördük. Artık de inşallah Kocaeli’de yeni bir kent hastanemizi açıyoruz.

Kimi çevrelerin mesnetsiz taarruzlarına karşın bu devasa sıhhat yatırımlarını ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Salgında nasıl rekor müddetlerde hastanelerimizi devreye aldıysak artık de kelam verdiğimiz tüm projeleri tam vaktinde bitirip hizmete açacağız.

Milletimizin imdadına koşan sıhhat çalışanlarımızı asla ihmal edemeyiz. Sizlerin misyonlarını hakkıyla yapabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz.

42 BİN 500 SIHHAT ÇALIŞANI ALIMI

Sağlık takımımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. 42 bin 500 sıhhat çalışanı alıyoruz. 2 bin 832 daima personel 9 bin 59 sıhhat çalışanının atamasını yapacağız. Seçim sürecinin çalışmalarımızı sekteye uğratmasına katiyen müsade etmeyeceğiz. Üretimine başladığımız sarsıntı konutlarının umutları nasıl yeşerttiğini görüyoruz. Aziz milletimizin sandıkta en yanlışsız kararı vereceğini biliyorum. Sizlerin nezdinde tüm sıhhat çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Son dakika gelişmesinin detayları birazdan ntv.com.tr’de…