TBMM Lideri Şentop: Gazi Meclis mermilerin, silahın değil, fikrin yeridir

tarafından
36
TBMM Lideri Şentop: Gazi Meclis mermilerin, silahın değil, fikrin yeridir

TBMM Lideri Mustafa Şentop, Meral Akşener’in, elinde mermi kovanıyla yaptığı küme toplantısı konuşmasına reaksiyon gösterdi.

Şentop, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün bir küme toplantısında, bir genel liderin, kürsüden elindeki mermileri yere atarak yaptığı gösteri ile vermek istediği bildiri millet iradesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır.” sözünü kullandı.

Şov gayesiyle dahi olsa yapılan hareketi esefle kınadığını belirten Şentop, “Hangi hedefle, hangi bağlamda, neye dikkat çekmek için olursa olsun ulusal iradenin kalbi, milletin sinesi olan Gazi Meclis, mermilerin, silahın değil, kelamın, fikrin yeridir. Gazi Meclis’in yerleri darbe periyotları dışında mermilerin, silahların yeri olmamıştır; asla olmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Şentop, toplumsal her türlü sorunun tahlil yolu olan siyasette ve siyasetin kalbi olan Meclis’te şiddet vasıtası olan bir objenin propaganda için umuma teşhir edilmesinin; TBMM’nin ekranlarda ve satırlarda “mermi” kavramı ile yan yana getirilmesinin her şeyden evvel siyasete ve Meclis’e büyük ziyan vereceğini kaydetti.

Bu noktada en büyük hassasiyeti milletvekilleri ve siyasi parti genel liderlerinin göstermesi gerektiğini vurgulayan Şentop, bilhassa seçimlere yaklaşılan süreçte, herkesi Meclis’in saygınlığına yakışır formda hareket etmeye davet etti.