THY’den depremzedelere kabin memuru alım ilanı

tarafından
37
THY’den depremzedelere kabin memuru alım ilanı

THY, depremzedelere yönelik kabin memuru alım ilanı yayımladı.

THY’nin “kariyer.thy.com” uzantılı internet portalında yayınlanan ilanda yer alan açıklamada, şirketin, Türkiye’nin yaşadığı büyük felaketin akabinde her bir vatandaşın acısını derinden hissettiği belirtildi.

Depremlerden etkilenen vatandaşlara kabin memuru olarak misyon yapma imkanı verecek “afetzede ilanına” başvurularak, THY ailesinin bir kesimi olunabileceği aktarılan açıklamada, müracaatların genel kaideleri ise şöyle sıralandı:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, isimli sicil ve isimli sicil arşiv kaydı bulunmamak. 1 Ocak 1988 ve 31 Aralık 2003 ortasında doğmuş olmak. En az lise mezunu olmak. İngilizce bilmek. Daha evvel THY AO yahut öbür kuruluşlardaki misyonlarından disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olmak.”

İlana, 2935 sayılı Harika Hal Kanunu’na nazaran sarsıntılardan etkilenen vilayetler olarak kabul edilen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ’da kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş eş ya da çocuk) “afetzede” olarak bedellendirilen adaylar müracaat yapabilecek.

Başvuruların 27 Nisan Perşembe günü saat 16.00’a kadar alınacağı ilana ait ayrıntılı bilgilere “https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/” adresinden ulaşılabilir.