Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır’dan ulusal kadro reaksiyonu

tarafından
37
Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır’dan ulusal kadro reaksiyonu

Uğurcan Çakır, Spor Toto Muhteşem Lig’in 29. haftasında alanında Beşiktaş ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili grubun idmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bordo-mavili kadronun kalecisi, geçen dönem değerli başarılara imza attıklarını belirterek, “Bu sene birçok arkadaş ortamıza katıldı. Dönem başından itibaren ahenk yakalamakta zorlandık. Berbat sonuçlar inancınızı, motivasyonunuzu kaybettiriyor. Ekip olarak öz inançtan, yardımlaşmadan uzaklaştık. Mental olarak şu devirde biraz zorluklar yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Takım arkadaşlarının âlâ niyeti, çabasından hiç kuşkusu olmadığını lisana getiren Uğurcan, “Birçok defa alanda yeterli uğraş ettiğimiz anlar oldu. Abdullah hoca buradayken birçok maçta uygun oynayıp kaybetmiştik. O öz inancı düşürüyor. Artık önümüzde Beşiktaş maçı var. Motivasyonu ve konsantrasyonu farklı bir maç zira bir büyük maç, derbi maçı. Bu maçlara arkadaşlarımızla en yeterli formda hazırlanmaya çalışıyoruz. Herkes Beşiktaş maçının büyüklüğünün farkında. Makûs gidişata ‘Dur’ demek için bu maç değerli bir fırsat.” sözlerini kullandı.

“HERKESİN YANLIŞI, KUSURU VAR”

Uğurcan, grup berbat gidince herkesin bir sorun aradığını tabir ederek, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Ben Trabzonspor’da yaklaşık 200 maça çıktım. Grup arkadaşlarımın yanında durmaktan, onlar için savaşmak, uğraş etmekten vazgeçmedim. Hiç kimseye kabahat bulmuyorum. Yenilgiler öz inanç, konsantrasyonu biraz düşürdü. Çok fazla oyuncu katılması nedeniyle de ahenk konusunda sorun yaşadık. Geçen sene taraftarlarımız daima yanımızda oldu. Onlarla mükemmel başarılara imza attık. Geçen sene hem idare, kadro, hoca, taraftar daima birlikte muvaffakiyet gelmişti. Futbol ferdi bir oyun değil. Herkesin yanlışı, yanlışı var. Taraftarlar yanımızda, inşallah onları keyifli etmek için gayret edeceğiz.”

Trabzonspor’da 5. dönemini tamamlamak üzere olduğunu kaydeden Uğurcan, “Dört yıldır çok güzel performans sergiliyordum. Form tutmak dönem başı sıkıntı oluyordu benim için. Sonra öz itimat ve motivasyonumu daha üst düzeye çıkarıyordum. Antalyaspor maçında yaşadığım sakatlık etkiledi. Ondan sonra Kopenhag maçı vardı. Sakat sakat oynayınca sakatlığım arttı. Form tutmaya çalıştım lakin sıkıntı oldu. Sakat hiç oynamamıştım.” diye konuştu.

Uğurcan Çakır, kendilerine yapılan tenkitlere ait ise “Bu dönem için ağır tenkitler olabilir fakat geçen dönem yaptığımız tarihi bir şeydi. 30’unda bir sene olacak şampiyonluk. Bence çok ağır eleştirilecek bir şey yok. Ekip, herkes berbatsa siz de berbat oluyorsunuz. Şampiyon olduğumuzda tek başıma yapmamıştım, ekip olarak yapmıştık. Berbat gidişin sorumlusu hepimiziz, bütün futbolcular, yönetici, hoca, taraftar her kim varsa, makus gidişin sorumlusu diye düşünüyorum.” halinde görüş belirtti.

MİLLİ GRUP TEPKİSİ

Uğurcan, ulusal kadroda forma giyememesine ait bir soru üzerine de şunları söyledi:
“Milli ekipte şöyle bir şey var, oyuncular ligdeki performansa nazaran mi orada oynatılıyor, ulusal kadrodaki performansa nazaran mi oynatılıyor, onu çözemedim. Zira ulusal kadroda son oynadığım maçlarda makûs oynamamıştım ve kesilmeyi hak etmemiştim. Ligdeki performansa göreyse ekiplerinde oynamayan oyuncular orada 11 oynadı, çok anlayamadım orayı. Ulusal grupta son maçlarda düzgün oynamıştım ve oynamayı da bekliyordum. Onunla ilgili çok fazla bir şey söylemeyeyim tekrar de.”

“TAKIMIMI, KENTİMİ SEVİYORUM”

Avrupa’da oynamayı isteyip istemediğine ait soruyu ise Uğurcan, şöyle yanıtladı:

“Avrupa hayalim her vakit var. Kendime amaç koyuyorum, motivasyon hali benim için. Fakat mukaveleyi yeni uzattıktan sonra ‘Gitmek istiyor.’ diyorlar, bu çok farklı. Gitmek istesem mukavelemi uzatmam. Birçok kere teklif geldi, liderlerimiz nasıl duruş sergilediğimi biliyor. Yalnızca gülüp geçiyorum. Lakin Trabzonspor menfaati olursa alışılmış ki giderim, olmazsa da kalırım. Burada ekip kaptanıyım, sorumluluklarım var. Ekibimi, kenti seviyorum. Futbol hayatım bitene kadar burada kalarak çaba ederim.”

Takımdan ayrılan Vitor Hugo ile çok güzel ahenginin olduğunu da belirten Uğurcan Çakır, “Hata yapabileceği anı bile kestirebiliyordum. Edgar ile ikisi Brezilyalı, ben de onlarla ahenk sağlamıştım. Vitor’a saha içinde çok güveniyordum. Geçen sene o da büyük performansıyla şampiyonluğa katkı sağladı. Kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.