Ünlü oyuncu Helmut Berger hayatını kaybetti

tarafından
37
Ünlü oyuncu Helmut Berger hayatını kaybetti

“Baba 3”, “Lanetliler” ve “Ludwig” üzere sinemalarıyla tanınan Avusturyalı efsanevi oyuncu Helmut Berger, 78 yaşında hayata veda etti. Oyuncunun menajeri Werner yaptığı açıklamada, “Uykusunda öldü. Sabah ona veda ettim. Çok keyifli görünüyordu” dedi.

Avrupa sinemasının yıldızlarından biri olan ve sinemada pop devrinin efsanesi olarak kabul edilen Berger, 29 Mayıs’ta 79’uncu doğum gününü kutlayacaktı.

Berger, İtalyan direktör Luchino Visconti ile çektiği sinemalarla 1960’lar ve 1970’lere damgasını vurmuştu.

1944’te Helmut Steinberger ismiyle dünyaya gelen Berger, İtalya’ya taşınmadan evvel Londra’da oyunculuk eğitimi aldı. Berger, İtalya’da kendisinden yaklaşık 40 yaş büyük olan ünlü direktör Luchino Visconti ile tanıştı ve onun sayesinde mesleğine başladı. Visconti, ona çizgi roman antolojisi “The Witches”da küçük bir rol verdi. Akabinde Berger, 1969’da çığır açan “The Damned”de ses getiren bir rol oynadı.

Berger, 1976 Cannes Sinema Şenliği kırmızı halısında Fransız oyuncu Suzy Dyson ile yürüdü

Berger daha sonra Oscar Wilde’ın “Dorian Gray’in Portresi” uyarlamasında rol aldı ve Vittorio de Sica’nın 1970 tarihli başyapıtı “The Garden of the Finzi-Continis”te İkinci Dünya Savaşı’nda faşistlerin kurbanı olan müreffeh İtalyan ailesinin bir üyesi olarak rol aldı.