Yavuz Ağıralioğlu’ndan istifa açıklaması: Yük haline geldim

tarafından
38
Yavuz Ağıralioğlu’ndan istifa açıklaması: Yük haline geldim

Yavuz Ağıralioğlu, ÂLÂ Parti’den istifasının akabinde basın toplantısı düzenledi.

Ağıralioğlu, “Bugün benim için sıkıntı bir gün. Her vakit siyasi bir mesuliyeti konuştum. Süreçlerle ilgili itirazlarım oldu. Geçen hafta irademizi beyan ettim. Şehit ailelerinden dua, kandilden beddua aldım. Dualar gururumdur.” dedi.

Ağıralioğlu kelamlarını şöyle sürdürdü:

“İstifa mecburî hale geldi. Parti yetkililerine yük haline geldim. Kuralsız, ahlaksız, prensipsiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim. ÂLÂ Parti’yle siyasi birlikteliğimi nihayete erdiriyorum. Siyasete devam edeceğim.

Bana öbür partilerden ne teklif oldu ne de bir istişare. Seçim sonuçlarından sonra yeni yerler, yeni yolları daha sağlıklı düşünürüz.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Kuvvetli, ÂLÂ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği istikametindeki haberler üzerine, “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme yoludur. Bu türlü bir fikir ve tavrın sözüdür. Hasebiyle Sayın Genel Liderimizle bu kapsamda bir görüşme yapılması fikri de mana ve değerini yitirmiştir. Rastgele bir görüşme gerçekleşmeyecektir” açıklamasını yapmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü’nün açıklamasının akabinde Ağıralioğlu, YETERLİ Parti üyeliğinden istifa etti. Ağıralioğlu, partisine sunduğu istifa dilekçesinde, “Gördüğüm gerek üzerine GÜZEL Parti’den istifa ediyorum. Gereğinin yapılmazını arz ederim.” sözlerini kullandı.

“BU VEBALE ORTAK OLMAYACAĞIM” DEMİŞTİ

Ağıralioğlu, 14 Mayıs seçimlerinde tekrar milletvekili olmayacağını açıklamıştı. Parti teşkilatlarının hissiyatının bilinmesi ve duyulmasını istediğini belirten Ağıralioğlu, “Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım.”ifadelerini kullanmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun istifa dilekçesi