YDS/1 sonuçları ne vakit açıklanacak? ÖSYM takvimine nazaran 2023 YDS sonuç tarihi

tarafından
41
YDS/1 sonuçları ne vakit açıklanacak? ÖSYM takvimine nazaran 2023 YDS sonuç tarihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılan 2023 imtihan takvimiyle birlikte Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanı (2023-YDS/1) sonuç tarihi muhakkak oldu. ÖSYM tarafından 9 Nisan’da uygulanan YDS imtihanının sonuçları 4 Mayıs 2023 Perşembe günü açıklanacak.

SINAV SONUÇLARIN NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar imtihan sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve taşınabilir uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç dokümanı gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara bildirim kararındadır. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ilişkin sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM Aday Süreçleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha evvel almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine nazaran tekrar düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik imtihan sonuç dokümanlarının doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Dokümanı Denetim Sistemi” sürecini hizmete sunmuştur. Bu emelle kullanılmak üzere İmtihan Sonuç Dokümanlarının en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Evrakı Denetim Kodu” basılmaktadır. Kelam konusu sürece https://sonuc.osym.gov.tr
üzerinde Sonuç Dokümanı Denetim Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.