Bade İşçil’in çöp isyanı: Hepinizin pisliğini temizlemeye çalışan da bir insan

tarafından
39
Bade İşçil’in çöp isyanı: Hepinizin pisliğini temizlemeye çalışan da bir insan

Hafta sonunda Boğaz’da yürüyüşe çıkan Bade İşçil, karşılaştığı görünüm karşısında öfkesini toplumsal medya bildirisiyle lisana getirdi. Etrafa bırakılan çöpler ve balık tutanların bıraktığı kancalı misinaları görünce kendini tutamayan oyuncu, kirliliğe sitem etti.

”ÇÖPÜNÜZE SAHİP ÇIKIN”

Deniz kenarına bırakılan çöplerin fotoğrafını yayınlayarak, ”İstanbul Boğazı mükemmel. Hafta sonu hava da hoş olunca tıklım tıklım oluyor. Hakkımızdır Boğaz havası almak, keyifle görüntüyü seyretmek, yürümek, koşmak, balık tutmak. Ancak ne olur çöpünüze sahip çıkın” dedi.

“Bu atılan çöpler denize, yollara savruluyor. Hepinizin pisliğini temizlemeye çalışan da bir insan. O da bir vatandaş” diyen İşçil, “Hele ki balık tutan arkadaşlardan rica ediyorum, ne olur dolanan kancalı misinalarınızı, çöpe bile atarken paketlemeniz gerekirken, yollara atmayın. Ben bugün yol boyunca toplayıp çöpe attım” bildirisini yazdı.

Kancalı misinaların ne kadar tehlikeli olabileceğine değinen ünlü oyuncu şu tabirleri kullandı:

“Bunlar çoluk çocuk için, koşan, yürüyen beşerler için, kediler, köpekler için çok tehlikeli. Bir rüzgarla denize savrulsa, tutmak için balık da kalmayacak. Her şeyi geçtim, bu sorumsuzluk en çok sana ziyan veriyor. Bir düşün.”