“Asker Alana Geç İndi” Tezi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

tarafından
308
“Asker Alana Geç İndi” Tezi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli zelzelenin akabinde “Asker kışladan geç çıkarıldı” tenkitlerine reaksiyon gösterdi.

Erdoğan “Her ne kadar birileri fitne çıkarmak için daima zırvalayıp dursada biz askerlerimizin sarsıntı bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları çok düzgün biliyoruz. 6 Şubat sarsıntılarında yalnızca 3 saat içerisinde felaket bölgesine hareket için hazır hale gelen bu tugayımıza bağlı Doğal Afetler Kurtarma Taburu onlarca canımızı enkazın altından kurtarmıştır. Ayrıyeten bölgedeki askeri birliklerle öbür yerlerden görevlendirilen askeri birliklerimizin de zelzele çalışmalarına çok kıymetli katkısı olmuştur.” kelamlarıyla argümanlara reaksiyon gösterdi.

Sincan’da bulunan İnsani Yardım Tugayı’nda düzenlenen iftarda konuşan Erdoğan, doğal afetlere karşı etraf ile uyumlu yapılaşmanın kıymetine de dikkat çekti.

Erdoğan, “Tabiatın kendi işleyişine saygılı bir hayat nizamı kurmazsanız bir gün gelir tabiat hakkı olanı alır götürür. Zelzeleye dayanıksız bina yaparsanız birinci büyük sallantıda yıkılır. Dere yatağına bina inşa ederseniz birinci büyük yağışta sele kapılır.” dedi.

Savunma endüstrisinde yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, “Geçmişte kendi sonlarımız içindeki terör taarruzlarıyla bile baş etmekte zorlanırken bugün güney hudutlarımızda ve daha ötesinde dünyaya parmak ısırtan harekatlar icra ediyoruz. Nerede bir terörist varsa doruklarına biniyor. İnlerini başlarına geçiriyoruz.” açıklamasında bulundu.