Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan The Economist’in kapağına reaksiyon

tarafından
44
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan The Economist’in kapağına reaksiyon

İngiliz The Economist mecmuası kapağına, 14 Mayıs seçimlerini taşıdı.

“2023’ün en değerli seçimi. Türkiye ve Demokrasinin geleceği” başlıklı haberde “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı münasebetleri tamir edecek” değerlendirmesi yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden mecmuanın kapağını eleştirdi. Erdoğan toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan mecmuaların kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, ulusal iradeye parmak sallanmasına müsaade vermeyeceğiz.” sözlerini kullandı.

O değerlendirmeye reaksiyon gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Safı ve tarafı Türkiye olan milletimiz nerede duracağını çok âlâ biliyor. Kirli propaganda yürütenleri, asimetrik ruhsal harekât eforları içinde olanları yakından tanıyor. Ve milletimiz, iradesini gaye alan manşetleri, kurgulanan oyunları, prensiplerimiz ve kıymetlerimizin rehberliğinde 14 Mayıs’ta bozmaya hazırlanıyor. Türk milletinin demokratik iradesini kimse gasbedemez.” dedi

ÇELİK: HAKETTİKLERİ KARŞILIKLARI ALACAKLAR

The Economist’e bir reaksiyon de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

AK Parti Sözcüsü Çelik “Batılı mecmualar ve gazeteler tekrar Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Şimdiye kadar hiçbir mevzuda tesirleri olmadığı tekraren görüldü. Yeniden tıpkı akıbetle karşılaşacaklar. Operasyon odakları yeniden hakettikleri yanıtları alacaklar” kelamlarıyla reaksiyonunu gösterdi.

ALTUN: ESEFLE KARŞILIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun ise “Batı medyasının patalojik hale gelen Türkiye karşılığı ve Erdoğan düşmanlığını, esefle karşılıyoruz, millet yönetimini gaye alan yayınlarını şaşkınlıkla izliyoruz dedi.

Fahrettin Altun, “Safı ve tarafı Türkiye olan milletimiz nerede duracağını çok âlâ biliyor. Kirli propaganda yürütenleri, asimetrik ruhsal harekât eforları içinde olanları yakından tanıyor. Ve milletimiz, iradesini amaç alan manşetleri, kurgulanan oyunları, prensiplerimiz ve kıymetlerimizin rehberliğinde 14 Mayıs’ta bozmaya hazırlanıyor.” tabirlerini kullandı.

KALIN: TALİMAT VERDİĞİNİZ GÜNLER GERİDE KALDI

The Economist’in kapağı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da gündemindeydi.

Kalın, “Yine heyecan yapmışlar. Ve eklemişler: “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilgileri tamir edecek.” Ben bu lisanı, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini âlâ biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son kelamı millet sandıkta söyleyecek.” diye konuştu.

DERGİNİN KAPAĞI

The Economist mecmuası 14 Mayıs’taki seçimleri “2023’ün en kıymetli seçimi” başlığıyla kapağına taşıdı. Mecmuanın kullandığı dizaynda Türk bayrağının yanısıra “Demokrasiyi Kurtar”, “Erdoğan Gitmeli” ve “Oy Ver” üzere tabirler kullanıldı.

Derginin altbaşlığında ise “Türkiye ve Demokrasinin Geleceği” kelamlarına yer verildi.