Çipli ehliyetler geliyor

tarafından
39
Çipli ehliyetler geliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih’te bir alışveriş merkezinde bulunan, nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve süreçleri kolaylaştırmak hedefiyle hayata geçirilen nüfusmatikte vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün çok başarılı projelerin altına imza atığını söz eden Soylu, “Nüfusta ihtilal işler yaptık. Evvelden pasaportu, şoför evrakını, emniyet verirdi, nüfusa aldık. Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına karşın biz bugün pasaport müracaatının sonraki günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik.” dedii.

İKİ FORMDA DE KULLANILACABİLECEK

Yerli ve ulusal pasaport ürettiklerini söz eden Bakan Soylu, “Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli biçimde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz.” diye konuştu.

Bakan Soylu, nüfusmatiklerin süratli elektronik imza yükleme aracı olduğunu, bu araçları havalimanları ve alışveriş merkezlerine koyacaklarını aktardı.