ÖSYM 30 kontratlı işçi alacak: ÖSYM işçi alımı müracaatları nasıl yapılır, kaideler neler?

tarafından
41
ÖSYM 30 kontratlı işçi alacak: ÖSYM işçi alımı müracaatları nasıl yapılır, kaideler neler?

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya nazaran, ÖSYM, 5 kontratlı ofis çalışanı, 15 kontratlı dayanak işçisi ve 10 kontratlı müdafaa ve güvenlik vazifelisi işçisi alacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar, müracaatlarını e-Devlet uygulamasında ÖSYM-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ile Meslek Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapabilecek.

Başvurular, bugünden itibaren 20 Nisan’a kadar alınacak. Posta yolu ile yahut şahsen yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

ÖSYM İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

1. Türk vatandaşı olmak,

2. Son müracaat tarihi prestijiyle 18 (On sekiz) yaşını tamamlamış olmak,

3. Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

4. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü unsurunda belirtilen müddetler geçmiş olsa bile; taammüden işlenen bir cürümden ötürü bir yıl yahut daha fazla müddetle mahpus cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı cürümler, Anayasal sisteme ve bu tertibin işleyişine karşı kabahatler, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimadı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, kabahatten kaynaklanan malvarlığı pahalarını aklama yahut kaçakçılık cürümlerinden mahkûm olmamak,

5. Erkek adaylar için askerlik durumu prestijiyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

6. Vazifesini devamlı yapmasına mahzur olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

7. İlan tarihi prestijiyle gerekli evraklara sahip olmak,

8. Adayların rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almamaları gerekmektedir.