1915 açıklamalarına Ankara’dan arka arda yansılar

tarafından
39
1915 açıklamalarına Ankara’dan arka arda yansılar

1915 olaylarıyla ilgili yapılan açıklamalara Ankara’dan yansılar arka arda geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tarihin çarpıtıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Tarihi çarpıtmaya yeltenen siyasi şarlatanlar yeniden sahnede. Siyasi açıklamalarla tarih yine yazılamaz. Bu tavırlarında ısrar eden fırsatçılar, arka niyet ve ikiyüzlülükleriyle hatırlanacaktır. Büyük Türk Milleti’ne tarih dersi vermek kimsenin haddi değildir.” dedi.

Açıklamalara bir reaksiyon de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Yapılanı “yalan siyaseti” olarak nitelendiren Çelik, “Tarihte yaşanan olayları çarpıtan ve kendi çıkarları için hasımlık konusu haline getirmeye çalışan bu çıkar lobisini kınıyoruz. Bunların tek gayesi hasımlık üretmek ve bölge barışını yok etmektir.İstismar ve çıkar lobisinin en büyük korkusu Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonun adım adım gerçekleşmesidir.” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Ermeni terör örgütlerinin binlerce Türk’ü öldürdüğü belirtildi. Tarihi vesikalarla tüm gerçekler ortadayken milletimize iftira atmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da “Bizim tarihiminde soykırım yok, bu tezleri ortaya atanların kendi tarihleriyle ve bugünleriyle yüzleşmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Lideri Joe Biden, 24 Nisan’da iletisinde bu yıl da iki kere “soykırım” sözünü kullandı. Ermenice “büyük felaket” manasına gelen “Meds Yeghern” sözünü de yer verilen açıklamada, “Hiçbir vakit unutulmaması vaadimizi yineliyoruz” denildi.