3. Milletlerarası Distopya Sinema Şenliği 1 Haziran’da başlıyor

tarafından
33
3. Milletlerarası Distopya Sinema Şenliği 1 Haziran’da başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve BKM Mutfak‘ın iş birliğiyle düzenlenen 3. Memleketler arası Distopya Sinema Şenliği, 1-4 Haziran tarihleri ortasında gerçekleşecek.

Festivalin Program Yöneticisi Kerem Akça, bu yılki şenlikte “Onur Ödülü”nün oyuncu Zerrin Tekindor‘a, “Yükselen Bedel Ödülü”nün ise Avusturyalı Direktör Norbert Pfaffenbichler‘e verileceğini açıkladı.

JÜRİ LİDERİ DİREKTÖR REİS ÇELİK

Uluslararası Uzun Metraj Sinema Yarışı’nın heyet başkanlığını direktör Reis Çelik’in üstleneceğini tabir eden Akça, “Jüri üyeleri oyuncu Vildan Atasever, oyuncu Hatice Aslan, imaj direktörü Barış Aygen ve sinema muharriri Fırat Sayıcı’dan oluşacak” dedi.

Akça, Milletlerarası Kısa Sinema ana heyetinde ise direktör Kıvanç Sezer, oyuncu Selin Yeninci, oyuncu Umut Karadağ, müzisyen Saki Çimen ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Kısım Lideri Prof. Dr. Nilay Ulusoy’un yer alacağını belirtti.

REKOR SAYIDA BAŞVURU

Geçen yıl üzere bu yıl da şenliğe rekor sayıda müracaat geldiğini aktaran Akça, şenliğin sinemaseverler için verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Başkanlığını Hatice Aşkın’ın yaptığı, Koordinatör Caner Ural ile Teknik Koordinatör Murat Subay idaresindeki şenlik kapsamında sinema seyircisiyle de buluşacak Memleketler arası Uzun Metraj Sinemalar “En Güzel Film”, “En Âlâ Yönetmen”, “En Güzel Senaryo”, “En Uygun Bayan Oyuncu” ve “En Düzgün Erkek Oyuncu” kollarında yarışacak.

Uluslararası Kısa Metraj Sinema yarış kısmındaki sinemalar de “En Güzel Film” ve “Jüri Özel Ödülü” için heyet karşısına çıkacak.

Festivalde yüzlerce sinema ortasından elenerek finale kalan uzun metraj sinemalar ise “Be Right Back”, “Dry Ground Burning”, “First Age”, “Hayatımın Son 5 Günü”, “Phi 1.618”, “Plan 75” ve “Vesper” olarak belirlendi.

“Agnus Dei”, “Money Man”, “Silent City”, “Still Here” ve “Three Shadows” da finale kalan milletlerarası kısa sinemalar ortasında yer alıyor.