AB “ChatGPT vazife gücü” kuruyor

tarafından
38
AB “ChatGPT vazife gücü” kuruyor

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ulusal bilgi muhafaza kurumlarını bir ortaya getiren Heyet, OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda, işbirliğini ve bilgi paylaşımını artırmak için özel bir vazife gücü kurmaya karar verdi.

Avrupa Data Müdafaa Şurası, üyelerin yapılan son toplantıda, İtalyan Data Muhafaza Ajansı tarafından ChatGPT hizmeti hakkında Open AI’a karşı uyguladığı son yaptırım hareketini tartıştığını açıkladı.

Açıklamada, “Avrupa Data Müdafaa Şurası, işbirliğini geliştirmek ve bilgi muhafaza yetkilileri tarafından yürütülen muhtemel yaptırım hareketleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için özel bir misyon gücü oluşturmaya karar verdi” denildi.

Ajans, geçen ay ABD merkezli OpenAI’nin ChatGPT yapay zeka sohbet robotuna ferdî dataları toplama kurallarını ihlal ettiği kuşkusuyla soruşturma başlatırken uygulamaya erişimi durdurmuştu.

Alman hükûmetinin Ferdî Bilgilerin Muhafazasından ve Bilgi Özgürlüğünden Sorumlu Vazifelisi Ulrich Kelber de bilgi güvenliği tasaları nedeniyle prensip olarak gerekirse yapay zekaya dayalı sohbet robotu ChatGPT’yi engelleyebileceklerini bildirmişti.

Fransa ve İrlanda’daki bilgilerin korunmasından sorumlu yetkililer de bulgularını tartışmak için İtalya Bilgileri Muhafaza Ajansı ile bağlantıya geçtiklerini açıklamıştı.