ABD ve Kanada’da ikinci çeşit oy verme süreci başladı

tarafından
26
ABD ve Kanada’da ikinci çeşit oy verme süreci başladı

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle seçimler ikinci tipe kaldı. Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tıp oylaması için yurt dışı temsilcilikler ve gümrük kapılarında oy verme süreçleri bugün başladı.

Yüksek Seçim Konseyinin (YSK) resmi kararı doğrultusunda yurt dışı seçmen kaydı bulunan vatandaşlar, ABD’de başşehir Washington’daki büyükelçilik ile New York, Boston, Miami, Houston, Chicago ve Los Angeles’taki başkonsolosluklarda kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Ayrıca birinci çeşit seçimlerinde olduğu üzere, New York Başkonsolosluğuna bağlı Long Island ve South Jersey bölgelerinde açılacak ek sandıklarda vatandaşlar 20-21 Mayıs tarihlerinde mahallî saatle 09.00-21.00 ortasında oy verebilecek.

ABD ve Kanada’da 20-24 Mayıs tarihleri ortasında gerçeklesek oy kullanma süreçleri için sandıklar lokal saatle 08.00-22.00 ortasında açık kalacak.

Kanada’da bulunan 40 bin 418 seçmen başşehir Ottawa’daki büyükelçilik ile Toronto, Montreal ve Vancouver’daki başkonsolosluklarda oylarını kullanabilecek.