ABD’li boktör Putin’e seslendi: Rus pasaportu almak istiyorum

tarafından
42
ABD’li boktör Putin’e seslendi: Rus pasaportu almak istiyorum

Rusya’nın başşehri Moskova’da düzenlenen bir boks karşılaşmasında ünlü ABD’li boksör herkesi şaşkınlığa uğratan bir konuşma yaptı. Rus rakibi Viaçeslav Datsik ile maça çıkan ve 3. Raund sonunda hakem kararıyla karşılaşmayı kazanan Johnson, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e seslendi.

Maçın akabinde kendisine uzatılan mikrofondan Putin’e seslenen Johnson, Rus vatandaşı olmak istediğini söyleyerek, “Hayat uzunluğu sürecek bir değişiklik yapmaya hakikaten hazırım. Lidere seslenmek istiyorum, Saygın Vladimir Putin şayet izliyorsanız ve duyuyorsanız, ben Kevin Johnson, mesleğime buraya tam olarak yerleşerek devam etmek istiyorum. Onayınızla Rus pasaportu almak ve Rusya’nın meskenim olmasını istiyorum” dedi.

Müsabakayı izleyen sporseverler Johnson’ı bu konuşmasının akabinde alkışlarıyla desteklerken olay Rus ve dünya basının da geniş yer buldu.
Profesyonel yaşantısında 58 boks karşılaşmasına çıkan 43 yaşındaki Kevin Johnson bu maçlarda 39 galibiyet 21 yenilgi alırken 2 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.