Adalet Partisi ikinci tıpta Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

tarafından
32
Adalet Partisi ikinci tıpta Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tipi önesinde ağır görüşme trafiği yaşanıyor.

Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Lideri Vecdet Öz ile görüşme gerçekleştirdi.

Adalet Partisi birinci tıpta Cet İttifakı’nda yer alıyordu. Adalet Partisi Genel Yönetim Şurası daha evvel Kılıçdaroğlu’na dayanak kararını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU: VATANSEVERLERİ SANDIĞA DAVET EDİYORUM

Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Var olma-yok olma uğraşı veriyoruz. Hepimizin sorumluluğu var. Kamplaşmadan ayrılan birbirini kucaklayan bir Türkiye hepimizin temel gayesi. Bu artık referanduma dönüşmüş durumda. Artık bu yapının sistemin değişmesi lazım. Niyet özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum.” dedi.

ÖZ: KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ

Adalet Partisi Genel Lideri Öz de şunları söyledi: “Ata İttifakı’nı kurmuştuk, Zafer Partisi ile birlikte. Cet İttifakı maçın birinci yarısında misyonunu yaptı. Sinan Oğan beyefendisi teklif ettik geldi, yüzde 5’te kaldı. İkinci çeşide kalan iki ittifak vardı. Demokrasinin devam etmesi için kararımızı verdik. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun şahsına takviye kararı çıktı. Bu karar oybirliğiyle çıkmıştır. Seçim Türkiye’nin bahtını belirleyecektir. Cet İttifakı’na dayanak verenlere sesleniyorum. Biz bir muhalefet hareketiydik. Takviye vereceğiz.”